Salata de cartofi cu ton si rucola – reteta simpla si rapida
Pentru un pranz delicios va recomand aceasta salata de cartofi cu ton si rucola si sos de iaurt. Este o salata lejera si rapida, potrivita pentru intreaga familie. De obicei salatele de cartofi se fac cu maioneza, dar eu am preferat ceva mai usor, asa ca am ales un sos de iaurt grecesc pentru reteta de astazi.
Daca va ramane sos (mie mi-au ramas cateva linguri), il puteti manca cu o friptura la gratar sau cu frigarui. Sosul de iaurt se pastreaza in frigider, intr-un recipient ermetic, pentru 48 ore.
Cartofii galbeni sunt perfecti pentru aceasta reteta de salata. Pentru ca sunt fainosi, dupa racire se vor taia perfect in cubulete.
Si pentru ca eu folosesc ingrediente de cea mai buna calitate pentru preparatele mele, am ales pentru salata de cartofi o conserva de ton file Lotka, in ulei de masline. Toate produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri si au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Mai multe retete de salate gasiti aici
Salata de cartofi cu rucola, sos de iaurt si ton – Ingrediente (4 persoane)
- 800 g cartofi albi
- 1 conserva ton file Lotka, in ulei de masline (200g)
- 50 g rucola
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet
- Sare
Sos de iaurt – Ingrediente
- 300 g iaurt grecesc
- 1 catel usturoi
- 1 ceapa mica alba
- 10 frunze busuioc
- 3 linguri ulei de masline
- ½ lamaie (doar sucul)
- Sare
- Piper
Sos de iaurt pentru salata – Preparare pas cu pas
- Punem intr-un vas ceapa si usturoiul tocate foarte marunt. Adaugam uleiul de masline, sucul de lamaie si amestecam pana obtinem o emulsie.
- Intr-un vas mai mare, punem iaurtul grecesc, adaugam emulsia obtinuta, frunzele de busuioc rupte in bucatele mici, sare si piper dupa gust.
- Amestecam pana cand sosul nostru capata o consistenta omogena.
Salata de cartofi – Preparare pas cu pas
- Spalam cartofii si ii punem intregi, in coaja, intr-o oala plina cu apa. Adaugam 1 lingura de sare si ii fierbem cca 30 de minute sau pana cand pot fi strapunsi usor cu furculita.
- Scoatem cartofii din oala si ii lasam sa se raceasca complet.
- Dupa ce s-au racit, curatam coaja si ii taiem in cuburi potrivite, nu foarte mici.
Cum se face salata de cartofi cu sos de iaurt, rucola si ton
- Punem cubuletele de cartofi intr-un vas, adaugam rucola taiata potrivit, sosul de iaurt si tonul file Lotka.
- Amestecam cu grija si, daca este nevoie, mai adaugam sare si piper dupa gust.
- Servim salata de cartofi cu pofta. Este delicioasa!
- Putem pastra salata in frigider cca 24 de ore, intr-un recipient inchis ermetic.