Sandvis cu ton – Reteta rapida pentru o gustare simpla si delicioasa
Ador acest sandvis cu ton, rosii si pasta de masline! Nu conteaza daca este cald sau frig afara, sandvisul acesta este unul dintre cele mai bune din bucataria mea. Este o gustare simpla si delicioasa, atat pentru pachetelul de scoala al celor mici, cat si pentru servici sau pentru zilele aglomerate in care nu ne permitem sa petrecem prea mult timp in bucatarie.
Cu sandvisul acesta, mai ales ca puteti pregati pasta de masline si pateul de ton cu cateva zile inainte, o sa asigurati tuturor celor dragi o gustare delicioasa, de casa.
Pentru pateul de ton am folosit o conserva de ton bucati, Lotka in ulei de floarea soarelui, ador produsele lor! Daca nu cunoasteti inca marca Lotka, aceasta se adreseaza celor care iubesc conservele de peste de cea mai buna calitate, fara E-uri si fara conservanti. Toate produsele Lotka sunt versatile si pot fi utilizate in diverse combinatii: cu legume, in salate, sandvisuri, tarte sau alte preparate.
Mai multe retete cu conserve Lotka aici
Pasta de masline se poate face cu 6-7 zile inainte, aceasta nu contine decat masline si ulei de masline. Se conserva de minune in frigider, intr-un borcan inchis ermetic. Nu va spun cat este de gustoasa aceasta pasta pe felii de paine prajita frecate cu usturoi. Sa incercati si voi.
Pateul de ton se poate face cu 3 zile inainte de prepararea sandvisurilor. Si el trebuie pastrat in frigider, intr-un borcan. Rosiile coapte se pot conserva in frigider 1-2 zile, dupa ce s-au racit complet.
Deci, daca aveti toate aceste preparate de baza pregatite din timp, realizarea sandvisului este floare la ureche.
Haideti sa vedem cum facem reteta de sandvis cu ton si astept sa imi spuneti daca v-a placut. Eu il ador!
Sandvis cu ton, rosii si pasta de masline – Ingrediente (4 persoane)
- 2 baghete de paine lungi
- 200 g mix salata/salata verde
Ingrediente pate de ton
- 1 conserva ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui (160g)
- 20 g unt moale
- 50 g smantana pentru gatit (20 % grasime)
- 1 lingurita suc de lamaie proaspat
- sare
- piper
Ingrediente rosii coapte pentru sandvisuri
- 150 g rosii cherry
- 1 lingura oregano
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Ingrediente pasta de masline
- 200 g masline negre fara samburi
- 50 ml ulei de masline
Preparare pasta de ton – Pas cu pas
- Scurgem tonul intr-o sita deasa.
- Punem tonul scurs in robot, adaugam untul moale, smantana pentru gatit, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.
- Mixam pana cand obtinem o pasta omogena si fina.
Preparare rosii coapte pentru sandvisuri
- Spalam rosiile, le stergem si le taiem in jumatati.
- Asezam jumatatile de rosii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le pudram cu oregano si sare dupa gust.
- Stropim rosiile cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 minute.
- Scoatem tava din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Preparare pasta de masline (pentru sandvis, bruschette)
- Pentru prepararea retetei de pasta de masline, punem maslinele in robot, cu lamele de otel montate, si mixam pana cand obtinem o compozitie omogena (cca 4 minute la viteza medie)
- Adaugam uleiul de masline treptat si mixam pana cand pasta devine legata.
Sandvis cu ton – cum il asamblam
- Taiem baghetele pe lungime, ungem fiecare jumatate cu pate de ton si pasta de masline dupa preferinta.
- Punem pe jumatatea de bagheta unsa cu pate de ton, rosiile coapte si salata.
- Inchidem sandvisul si il presam cu grija.
- Taiem sandvisurile in jumatati si le servim imediat. Daca doriti, puteti pastra sandvisurile in frigider pana a doua zi, vor fi la fel de delicioase.
- Pofta buna!