Omleta cu ciuperci la tigaie, reteta simpla si rapida
Omleta cu ciuperci si cascaval este o mancare simpla, rapida, pentru mic dejun, pranz sau cina. Eu nu refuz niciodata, indiferent de mesele principale ale zilei, o omleta cu ciuperci.
Am crescut cu acest fel de mancare, mami ne facea aceasta omleta pufoasa, vara, cand eram in Harghita, cu hribi proaspeti si grasuti, abia culesi din padure, si nu va spun cat de minunata era, mai ales ca ouale erau 100% naturale.
Cand ajungeam in Bucuresti, departe de hribii proaspeti din padure, dar cu aceeasi pofta de o omleta pufoasa cu ciuperci proaspete, ce faceam? Mergeam in piata si cumparam ciuperci. Daca sunteti norocosi, poate gasiti hribi proaspeti, daca nu, sunt foarte bune si ciupercile champignon.
Omleta la tigaie cu champignon este o reteta simpla, in 20 de minute o avem gata calda si proaspata pe masa. Eu o fac de obicei in weekend, la micul dejun, dar, cand nu am prea mult timp de gatit, o fac si la pranz, cu o salata verde sau de rosii alaturi, este perfecta.
Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de omleta la tigaie, ideala pentru o masa satioasa si mai mult decat gustoasa.
Daca va plac ciupercile, pe blog gasiti multe alte retete cu ciuperci champignon.
Omleta cu ciuperci – Ingrediente 2 persoane
- 4 oua mari
- 125 g ciuperci champignon/hribi
- 1 catel de usturoi
- 50 g cascaval clasic
- 2 lingurite marar tocat
- 20 g unt
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- sare
- piper proaspat macinat
Omleta cu ciuperci la tigaie – Preparare pas cu pas
- Curatam ciupercile, le stergem cu un servet umed si le taiem in felii subtiri.
- Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un catel de usturoi necuratat, dar zdrobit usor cu muchia unui cutit.
- Il sotam cca 1 minut, la foc mic, apoi il eliminam din tigaie. Adaugam ciupercile feliate, sare si piper dupa gust.
- Calim ciupercile pana cand se inmoaie (4-5 minute), apoi stingem focul. Le acoperim cu un capac pana cand pregatim ouale pentru omleta.
- Punem ouale intr-un vas, adaugam mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Le amestecam cu telul sau cu o furculita pana se omogenizeaza, nu mai mult.
- Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si uleiul, iar dupa ce untul s-a topit, adaugam ouale pentru omleta.
- Cand suprafata omletei se incheaga, adaugam ciupercile si cascavalul ras, pe una dintre jumatatile omletei. Cu o spatula aducem partea opusa goala a omletei peste umplutura.
- Prajim omleta inca 2 minute, apoi o scoatem cu grija pe o farfurie. Servim omleta calda, cu putin marar tocat pe deasupra, daca doriti.
Pofta buna!
multumesc pt. reteta
Cu mult drag!
Mulțumesc de omleta. Voi completa cu puțin carnat semiautomat tăiat mărunt și prăjit alături de ciuperci. Toate cele bune!
Mulțumesc de reteta. Voi completa cu puțin carnat semiafumat tăiat mărunt și prăjit alături de ciuperci. Toate cele bune!
Cu mult drag!