Ceafa de porc – reteta la cuptor cu rosii si oregano
Ceafa de porc la cuptor cu rosii este una dintre retetele mele preferate cu carne de porc. La gratar este o nebunie de gust, mai ales daca o frigem pe gratarul cu lemne, dar si la cuptor putem face o ceafa de porc suculenta si frageda.
Acum multi ani, cand mergeam cu parintii mei la munte, ceafa de porc nu lipsea de pe gratar, dar stiti ce imi placea mie cel mai mult? Friptura de porc cu cartofi la disc! Cat de frageda iesea, iar de cartofi nu mai zic. Dar sa ne intoarcem la reteta de astazi, ceafa gatita la cuptor.
Chiar nu este deloc complicata aceasta reteta cu felii de ceafa de porc, dar ca sa obtinem un gust delicios, ne trebuie o carne de calitate, deci multa atentie de unde o cumparati. Cel mai bine mergeti intr-o macelarie si cereti ca feliile de ceafa sa fie taiate pe loc, au un gust mult mai bun decat carnea deja taiata si ambalata in cutii de plastic.
Ce gatim din ceafa de porc?
Ceafa de porc in bucata intreaga este friptura mea preferata la cuptor! Datorita grasimii din aceasta piesa de carne, friptura la cuptor iese frageda, suculenta si are un gust minunat.
Sigur ca ceafa la gratar este preferata tuturor, nu-i asa? Cum sa nu facem vara un gratar cu ceafa de porc? Deci, da, aceasta este alegerea cea mai potrivita pentru un gratar savuros.
Ceafa de porc la cuptor, desi nu atat de populara, va garantez ca este minunata! Sper mult sa incercati aceasta reteta cu rosii, eu zic ca o sa va placa sigur.
Ceafa la cuptor cu rosii – Ingrediente (2 persoane)
- 2 bucati ceafa de porc (cca 1,5 cm grosime fiecare bucata)
- 2 rosii medii / 8 rosii cherry
- 2 lingurite rase oregano/cimbru
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
Cum se face ceafa de porc la cuptor cu rosii – Preparare pas cu pas
- Scoatem ceafa de porc din frigider cu cca 30 de minute inainte sa o pregatim.
- Condimentam feliile de carne cu sare si piper (nu prea mult, sa nu uitam ca sarea si piperul se regasesc si in mixul de rosii) si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Stropim fiecare felie de carne cu putin ulei de masline (daca nu va place, puteti folosi ulei de floarea soarelui).
- Amestecam rosiile taiate in bucatele potrivite cu oregano, sare si piper dupa gust. Daca va deranjeaza samburii, ii curatati dupa ce taiati rosiile.
- Pe intreaga suprafata a feliilor de ceafa, adaugam rosiile cuburi condimentate cu oregano.
- Coacem ceafa de porc, in cuptorul preincalzit la 180°C, 25-30 minute. Le servim calde, alaturi de cartofi la gratar, piure de cartofi, salata sau legume natur. Pofta buna!
Click aici pentru mai multe retete cu carne de porc