Oua umplute cu ton, reteta simpla si delicioasa
Pentru ca sunt gustoase, aratoase si deloc complicat de facut, va recomand sa incercati aceste oua umplute cu ton, de sarbatori. Eu o sa le fac si de Craciun si de Revelion, niciodata nu ma satur de oua umlute, imi plac atat de mult! Sigur va intrebati cum am obtinut o culoare atat de frumoasa, in ton cu sarbatoarile de iarna.
Ei bine, nu va mai tin in suspans. In crema de ton am adaugat o lingura de pasta de hrean si sfecla. Aceste oua umplute au un gust deosebit, va garantez. Sunt ideale pentru un aperitiv gustos de Craciun.
De ce imi plac ouale fierte umplute atat de mult?
Pentru ca de sarbatori nu ne lipseau niciodata de pe masa de sarbatoare. Mami facea de Revelion niste oua umplute cu pate de ficat de pui (vezi aici reteta de pasta de casa cu ficat de pui), o nebunie! Erau aperitivele mele preferate si, daca nu ma opreau ai mei, cred ca eram in stare sa mananc tot platoul.
Am pudrat ouale umplute cu ton, cu putine seminte de mac, dar, daca nu va place, il puteti elimina sau inlocui cu seminte de susan. Combinatia dintre semintele crocante si umplutura cremoasa este minunata!
Ca intotdeauna, am folosit ingrediente de cea mai buna calitate. Ouale sunt de tara, iar pentru umplutura am folosit maioneza facuta in casa (vezi aici reteta de maioneza) si ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui.
Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta simpla de oua umplute cu ton, maioneza, pasta de hrean si sfecla.
Buna
Ouale mele s-au decojit teribil de prost, asa ca am adaptat putin reteta 🙂
Am taiat albusul bucatele, si le-am amestecat cu celelalte ingrediente (fara sa le mixez).
Am prajit cateva felii de paine si am pus compozitia peste, ornand cu putin patrunjel.
Foarte bun ! Multumesc pentru inspiratie !