Cornulete de post cu gem si nuci


Cornulete de post cu gem si nuci, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Cornulete de post cu gem si nuci detaliu

Aceste cornulete de post cu gem si nuci sunt minunate! Nu au forma clasica de cornulet, recunosc, dar sunt atat de fragede si simplu de facut, incat chiar trebuie sa le incercati. Dolofanele mele cornulete cu ulei s-au topit ca prin farmec. Eu am mancat doua cornulete fierbinti, am dat prietenilor nostri mare parte din ele, iar a doua zi, la micul dejun, au disparut toate.

Drept urmare am mai facut o tava astazi, sper sa ne bucuram si maine de aceste minunate cornulete de post cu apa minerala. Unul dintre ingredientele cheie pentru acest aluat de post este apa minerala. Datorita ei, cornuletetele de post vor fi foarte fragede.

Pentru umplutura am folosit gem de prune si nuci, de minune merg umplute cu orice alt gem, magiun de prune si rahat. Mie imi plac mult cu rahat, dar iata ca de data aceasta nu am avut noroc sa il gasesc in magazinele de aici.

Bunica din partea mamei facea aceste cornulete de post fragede cu apa minerala si le umplea cu rahat de trandafiri. Erau atat de gustoase! Pur si simplu le devoram. Mami ne facea cornulete de post cu bors, dar parca tot cele cu apa minerala ne placeau mai mult.

INGREDIENTE – CORNULETE DE POST CU GEM DE PRUNE SI NUCI (14 bucati)

  • 250 g faina
  • 70 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 – 80 ml apa minerala
  • 3 g praf de copt
  • 1pastaie de vanilie(doar semintele)
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g gem de prune
  • 75 g miez de nuca

CORNULETE FRAGEDE DE POST – MOD DE PREPARARE PAS CU PAS

  • Punem intr-un vas uleiul, apa minerala rece, zaharul si semintele pastaii de vanilie. Daca nu avem pastaie de vanilie, putem adauga 1 lingurita de esenta de vanilie. Mixam 2-3 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si o cernem direct peste amestecul lichid. Framantam pana cand aluatul capata o consistenta elastica.

Cornulete de post cu gem si nuci aluat

  • Infasuram aluatul in folie de plastic si il punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Intre timp preparam umplutura pentru cornulete de post. Punem gemul intr-un vas si adaugam miezul de nuca tocat potrivit (nuca nu trebuie sa fie tocata prea marunt). Amestecam pana la omogenizare.

Cornulete de post cu gem si nuci umplutura

  • Intindem aluatul intr-o foaie de cca 5-6 mm grosime, apoi o taiem in fasii de cca 6-7 cm lungime si 3 cm grosime. Punem cate o lingurita mica de umplutura pe unul dintre capetele fasiei de aluat si apoi rulam.

Cornulete de post cu gem si nuci umplutura

  • Asezam cornuletele in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt (distanta dintre cornulete sa fie de cca 3-4 cm).

Cornulete de post cu gem si nuci detaliu

  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 15 minute sau pana cand suprafata s-a rumenit usor. Le scoatem din tava si le asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit putin, le pudram cu zahar pudra vanilat si le gustam cu pofta.Cornulete de post cu gem si nuci umplutura

Sunt delicioase aceste cornulete de post cu gem si nuci! Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornulete de post cu gem si nuci
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

17 comentarii la “Cornulete de post cu gem si nuci

  1. Anca spune:

    Arata foarte bine cornuletele,ca de altfel toate retetele de pe blog!Felicitari!Imi puteti spune cate bucati ies din aceste cantitati,respectand dimensiunile specificate in reteta?Multumesc si mult succes in continuare!

    • Lucia spune:

      Reteta asta e foarte buna pt cei cu alergii si intolerante. Nu contine oua si nici lactate. Ies mereu f bune, poti sa le umpli cu diverse chestii si daca n ai umplutura le coci ca si biscuiti. Copiii le adora. Le fac si fara zahar, folosind alti indulcitori si chiar folosesc si alt tip de faina, ie grau dur, baiatul fiind intolerant la graul clasic. Multumim!

  2. Coralia spune:

    Fantastice ! Nici nu mai stiu de câte ori le-am făcut. In mod cert, odată pe săptămâna, 500 g de făina. Locuiesc in Franța și am dus la birou. Toată lunea a vrut rețeta. Fata mea este la liceu, iat profa de engleză are obiceiul sa organizeze mic dejun in clasa. Fiecare la randul lui aduce ceva. Ce credeți ca a vrut copila mea ? Ei bine, cornulețele acestea. A devenit o rețeta internațională. Mulțumim din suflet Laura !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor