Cornulete de post cu gem si nuci, reteta simpla cu ulei si apa minerala
Aceste cornulete de post cu gem si nuci sunt minunate! Nu au forma clasica de cornulet, recunosc, dar sunt atat de fragede si simplu de facut, incat chiar trebuie sa le incercati. Dolofanele mele cornulete cu ulei s-au topit ca prin farmec. Eu am mancat doua cornulete fierbinti, am dat prietenilor nostri mare parte din ele, iar a doua zi, la micul dejun, au disparut toate.
Drept urmare am mai facut o tava astazi, sper sa ne bucuram si maine de aceste minunate cornulete de post cu apa minerala. Unul dintre ingredientele cheie pentru acest aluat de post este apa minerala. Datorita ei, cornuletetele de post vor fi foarte fragede.
Pentru umplutura am folosit gem de prune si nuci, de minune merg umplute cu orice alt gem, magiun de prune si rahat. Mie imi plac mult cu rahat, dar iata ca de data aceasta nu am avut noroc sa il gasesc in magazinele de aici.
Bunica din partea mamei facea aceste cornulete de post fragede cu apa minerala si le umplea cu rahat de trandafiri. Erau atat de gustoase! Pur si simplu le devoram. Mami ne facea cornulete de post cu bors, dar parca tot cele cu apa minerala ne placeau mai mult.
INGREDIENTE – CORNULETE DE POST CU GEM DE PRUNE SI NUCI (14 bucati)
- 250 g faina
- 70 g zahar
- 60 ml ulei
- 60 – 80 ml apa minerala
- 3 g praf de copt
- 1pastaie de vanilie(doar semintele)
- 1 varf cutit sare
- 150 g gem de prune
- 75 g miez de nuca
CORNULETE FRAGEDE DE POST – MOD DE PREPARARE PAS CU PAS
- Punem intr-un vas uleiul, apa minerala rece, zaharul si semintele pastaii de vanilie. Daca nu avem pastaie de vanilie, putem adauga 1 lingurita de esenta de vanilie. Mixam 2-3 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si o cernem direct peste amestecul lichid. Framantam pana cand aluatul capata o consistenta elastica.
- Infasuram aluatul in folie de plastic si il punem in frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp preparam umplutura pentru cornulete de post. Punem gemul intr-un vas si adaugam miezul de nuca tocat potrivit (nuca nu trebuie sa fie tocata prea marunt). Amestecam pana la omogenizare.
- Intindem aluatul intr-o foaie de cca 5-6 mm grosime, apoi o taiem in fasii de cca 6-7 cm lungime si 3 cm grosime. Punem cate o lingurita mica de umplutura pe unul dintre capetele fasiei de aluat si apoi rulam.
- Asezam cornuletele in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt (distanta dintre cornulete sa fie de cca 3-4 cm).
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 15 minute sau pana cand suprafata s-a rumenit usor. Le scoatem din tava si le asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit putin, le pudram cu zahar pudra vanilat si le gustam cu pofta.
Sunt delicioase aceste cornulete de post cu gem si nuci! Pofta buna!
Arata foarte bine cornuletele,ca de altfel toate retetele de pe blog!Felicitari!Imi puteti spune cate bucati ies din aceste cantitati,respectand dimensiunile specificate in reteta?Multumesc si mult succes in continuare!
Draga Anca, ies 14 cornulete. Cu mult drag!
Multumesc mult!Sanatate multa si toate cele bune sa ne incantati in continuare cu retete minunate!
Cat timp raman pufoase ,nu se intaresc aceste cornulete ?
Draga Lumi, le poti pastra intr-o cutie metalica, inchisa ermetic, chiar si 2 saptamani.
Reteta asta e foarte buna pt cei cu alergii si intolerante. Nu contine oua si nici lactate. Ies mereu f bune, poti sa le umpli cu diverse chestii si daca n ai umplutura le coci ca si biscuiti. Copiii le adora. Le fac si fara zahar, folosind alti indulcitori si chiar folosesc si alt tip de faina, ie grau dur, baiatul fiind intolerant la graul clasic. Multumim!
Buna ziua! Ce fel de faina folositi ptr aceste cornulete. Eu am de banane verzi, merge oare? Multumesc
Mulțumim mult pentru aceasta reteta delicioasa ❤️. Sunt perfecte 🥰
foarte apetisante cornulețele !
Buna ziua! Se poate da aluatul peste noapte la frigider, in loc de 30 de minute ? Multumesc!
Sigur ca da.
Delicioase!!! <3 Multumim, sunt perfecte pt mic dejun, gustare, aperitiv cu umplutura sarata <3
Sa va fie de bine, draga mea!
Le-am facut déjà de 3 ori, multam frumos pentru reteta. Sunt f bune, iar aluatul se lucrează f ușor.
Sa va fie de bine, draga mea!
Fantastice ! Nici nu mai stiu de câte ori le-am făcut. In mod cert, odată pe săptămâna, 500 g de făina. Locuiesc in Franța și am dus la birou. Toată lunea a vrut rețeta. Fata mea este la liceu, iat profa de engleză are obiceiul sa organizeze mic dejun in clasa. Fiecare la randul lui aduce ceva. Ce credeți ca a vrut copila mea ? Ei bine, cornulețele acestea. A devenit o rețeta internațională. Mulțumim din suflet Laura !
Cat ma bucura comentariul tau! Sa va fie de bine, draga mea!