Bruschette cu sfecla si macrou, reteta gustare
Reteta de bruschette cu sfecla si macrou este atat de simplu de facut! De ceva timp am inceput sa ma indragostesc de sfecla rosie. Ani de zile nu am putut sa ma ating de ea, stiam ca este sanatoasa, dar efectiv nu ii suportam gustul.
Aceste bruschette cu sfecla si pasta de macrou cu hrean sunt atata de gustoase! Nu va pot spune cat de mult mi-a placut combinatia dintre sfecla usor dulce, hreanul iute si macroul file Lotka, in ulei de floarea soarelui. Daca o sa incercati aceasta reteta sunt sigura ca o sa va placa.
Noi am mancat dimineata aceste bruschette delicioase, dar sunt excelente chiar si la pranz sau la cina.
Se fac atat de simplu, in maxim 10 minute le avem pe masa. Si daca va doriti un gust deosebit, va recomand o paine integrala cu maia pentru aceste bruschette.
Mai multe retete cu macrou va asteapta aici.
BRUSCHETTE CU SFECLA SI PASTA DE MACROU – INGREDIENTE
4 felii paine integrala cu maia
1 conserva file macrou Lotka, in ulei de floarea soarelui (115 g)
100 g creme fraiche/smantana fermentata 30% grasime
½ lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita zeama de lamaie
2 lingurite hrean ras fin
150 g sfecla rosie fiarta
1-2 lingurite patrunjel ras
1 lingura ulei de masline
sare
BRUSCHETTE CU SFECLA SI MACROU – PREPARARE PAS CU PAS
- Punem intr-un vas mic creme fraiche (creme fraiche este foarte asemanatoare cu smantana noastra clasica fermentata, deci o puteti inlocui cu smantana cu 30% grasime).
- Adaugam coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, hreanul ras foarte fin, macroul scurs si amestecam pana cand obtinem o crema omogena. Condimentam cu sare dupa gust.
- Frigem feliile de paine pe gratar, cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform.
- Imediat dupa ce le scoatem de pe gratar, le ungem cu putin ulei de masline si le lasam sa se raceasca
.
- Taiem sfecla rosie fiarta in feliute subtiri. Asezam pe fiecare felie de paine prajita cate 2-3 felii de sfecla, iar deasupra adaugam un strat generos de crema de macrou si hrean.
- Doar daca va place, pudrati fiecare bruschetta cu patrunjel proaspat tocat marunt. Eu ador patrunjelul si chiar merge de minune cu aceste bruschette.
Pofta buna!