Fursecuri fragede cu cocos, reteta simpla si rapida
Nu va pot spune cat sunt de delicate si gustoase aceste fursecuri cu nuca de cocos. Este o reteta foarte simpla, si, desi nu folosim unt, sunt unele dintre cele mai fragede fursecuri facute pana acum. Neaparat sa le incercati.
Pentru micul dejun sau pentru orice pauza dulce, langa cafea, ceai sau lapte, aceste fursecuri vor fi indragite de toata familia. Mai ales cei mici vor adora aceste mici minuni dulci cu nuca de cocos!
Ieri am facut aceste fursecuri si deja seara erau amintire, asa ca astazi le refac. Chiar acum astept sa se incalzeasca cuptorul ca sa le coc.
Fursecuri cu nuca de cocos, amintiri din copilarie
In copilarie rar mancam dulciuri cu nuca de cocos, mami nu o suporta, si, din aceasta cauza, nu ne pregatea niciun dulce cu cocos. Mancam uneori prajitura tavalita facuta de bunica mea, dar nici ea nu iubea in mod deosebit aroma cocosului, asa ca ne obsinuisem, eu si fratele meu, fara acest savuros gust. Abia cand m-am mutat in casa mea, am inceput sa gatesc preparate cu nuca de cocos.
Aceste fursecuri au un aspect asemanator cu chocolate crinkles, biscuitii mei preferati! Pe blog mai gasiti si reteta de biscuiti de post cu portocale si biscuiti cu lamaie, toti au aceasta glazura minunata de zahar tos si zahar pudra. Va invit sa le incercati.
Aluatul acestor fragede fursecuri trebuie sa fie moale, dar in acelasi timp bine legat. Cand formam fursecurile trebuie sa se lege bine, sa fie compacte, in niciun caz prea uscate. Daca aluatul iese prea uscat si nu puteti forma fursecurile, mai adaugati inca o lingura cu lapte. Daca aluatul este prea umed, este necesara inca 1 lingura cu fulgi de nuca de cocos.
Arata savuros. Voi incerca aceasta reteta cu atat mai mult cu cat fiul meu nu are voie sa manance dulciuri cu unt. SIncer eu sunt cam ca bunica ta si cred ca nu am sa folosesc cocosul pentru ca nu prea ma omor dupa aceasta aroma.
Sper sa ii placa lui Ionut si fara cocos 😉
Draga Ioana, sper mult sa va placa, desi daca renunti la cocos, nu garantez ca vei obtine acelasi rezultat.
Excelente ❤️ nu am mai avut 100 g cocos si am completat cu migdale macinate, si am pus zahar brun, a iesit un fel de cocoso-martipano-fursec delicios si ff frumos. Reteta e rapida si extrem de simpla. Multumesc!
Fursecurile ar trebui sa se aplatizeze la rece in frigider?
Multumesc! 🙂
Draga Doina, nu trebuie sa le aplatizezi. In timp ce se coc, se aplatizeaza singure.
Cu drag!
Bună ziua! Am găsit această rețetă pentru că eu cautam o rețetă pe tru fursecuri la care să folosesc făina de cocos, pentru că nu are gluten. Fursecurile d-voastră arată superb dar nu știu dacă le-aș putea face cu faina de cocos. Puteți să îmi dați un sfat vă rog? Vă mulțumesc , o zi frumoasă!
Foarte gustoase, apreciate de toată lumea, mai ales de copii. Mulțumesc ptr reteta.
Sa va fie de bine, draga mea!
Buna ziua, doresc sa fac fursecurile pt nepoțel si sa le pastrez in cutie metalica. Cat timp se pot pastra?
Multumesc mult!
Draga Georgeta, rezista de minune cca 2 saptamani.
Cam cate calorii sunt la 100g?
Grozave, multumesc!
Cu mult drag!
Bună seara! Dacă as dori sa fac cu unt, în loc de ulei, ce cantitate ar trebui sa folosesc, va rog? Mulțumesc!
Am făcut această rețetă de doua ori. Foarte bune fursecurile, și fragede. Recomand cu drag aceasta rețeta oricărei gospodine.
Am făcut din prima porție dublă 😊 delicioși! Cu siguranță voi repeta rețeta, dar cu ceva mai puțin zahăr.
Sa iti fie de bine, draga mea! Asa-i ca sunt buni? Eu ii ador.
Arata tare bine. oare daca omit zaharul cu totul pt copil, iese ceva comestibil?
Draga Corina, nu am incercat fara zahar.
Am făcut eu fără zahăr. Am păstrat doar zahărul pudră (am măcinat zahăr de cocos). Am înlocuit și făina parțial cu făină de cocos. Și ca ulei am pus tot ulei de cocos. Mie mi-au plăcut așa. Dar poate pentru că eu ador cocosul. 😊
Mi-a plăcut de la început rețeta asta! E foarte faină și rapidă și ușor de urmat. Tocmai de aceea mi-am permis să mai schimb una alta. Dar uneori o fac întocmai cum spune Laura. Depinde pentru cine le gătesc. ❤️
Mulțumesc! Ne plac foarte mult, dar cu zahăr mai puțin în compoziție, cam 2/3 din cantitatea recomandată
Cu mult drag! Sa va fie de bine.
Am făcut azi fursecurile .Sunt excelente! Au crusta crocanta si interiorul pufos. O reteta simpla si rapida .Multumesc Laura!🤗
Sa iti fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-au placut.
Bună! Ale mele nu s-au aplatizat deloc, oare din ce cauza, ce nu am facut bine? 😁
Buna ziua! Nici mie nu mi s-au aplatizat deloc! La 180 °C s-au ars dedesubt si sunt necopti!
Foarte buni!Multumesc pentru reteta.
Pot omite ouăle. Copilul e alergic. Îmi iese ceva fără oua?
Draga mea, nu le-am facut fara oua, nu cred ca vei obtine acelasi rezultat.
Poti incerca acesti biscuiti fara oua: https://www.lauraadamache.ro/2017/03/biscuiti-de-post-cu-portocale.html
sau acestia: https://www.lauraadamache.ro/2019/03/biscuiti-de-post-cu-ciocolata.html
Bună.Cati biscuiți ies ?
Buna ziua, foarte bune fursecurile . Am facut de Pasti acum 4 portii , superbune. Singurul lucru care nu mi-a iesit: nu mi-au crapat ca in poza furaecurile. Oare de ce? Si a trebuit sa le las in cuptor la 180 cam 20 de min
Foarte bune ! Multumesc pentru reteta!
De ani de zile, când doresc ceva rafinat, ce sa știu ca iese din prima intru pe pagina d-voastra.
Multumesc!!!!❤
Tocmai am facut fursecurile. Foarte bune, intr-adevar. Ma intreb cum ar iesi daca s-ar folosi unt in loc de ulei. Credeti ca ar fi diferente de fragezime?
Draga Claudia, nu le-am incercat cu unt, dar categoric consistenta s-ar schimba.
Poti incerca, dar mie, personal, imi plac enorm cu ulei.
Cam cate fursecuri ies din aceasta compozitie?
Draga mea, ies 22 fursecuri.
Buna seara, cat se pot pastra fursecurile in cutii metalice? As dori sa fac pe cand vine nepotelul. Multumesc!
Excelente fursecurile! Eu am folosit făină de migdale,de cocos și albă de grâu,Ulei de cocos și pudră de Stevie. Nu le-am tăvălit prin nimic. Ce aromă! Ce gust! Mmm! Mulțam de rețetă!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Mulțumesc frumos pentru rețetă! Sunt perfecți!Delicioși!Eu am păstrat rețeta intacta.
Sa va fie de bine, draga mea!
Buna ziua,
Ce cantitate de pudra de stevie ati folosit?
Multumesc
Buna ziua! Daca nu am zahar pudra, pot sari peste aceasta etapa? Sau o sa influenteze rezultatul final? Multumesc!
Draga Ioana, iti trebuie neaparat zahar pudra ca sa obtii acest aspect „crapat” al fursecurilor.
Se pot umple cu ceva
Laura, cum pot inlocui zaharul ?
In general e simplu sa pun un inlocuitor dar can vine vorba de tavalit.. nu prea am cum. E important pasul? Nu ies la fel de bune fara zaharul tos?
Multumesc
Bună ziua.si eu as vrea sa știu cu ce as putea sa înlocuiesc zahărul.
Buna ziua, urează sa încerc și eu aceste fursecuri, nu sunt priceputa in Bucătărie.. contează temperatura laptelui? Mulțumesc anticipat!
Madalina, laptele trebuie sa fie ori rece de la frigider, ori la temperatura camerei. Cu drag!