Salata de paste cu macrou si mozzarella, reteta simpla de vara
Vara, retetele cele mai populare din bucataria mea sunt salatele, in special salatele de paste pentru ca sunt satioase, se fac rapid si se pastreaza de minune in frigider pana a doua zi.
Astazi va propun o reteta deosebita, usor picanta, de salata de paste cu mozzarella, rosii, pesmet crocant, sos picant si, bineinteles, conserva mea preferata de file de macrou Lotka in ulei de floarea soarelui.
Conserva Lotka de file de macrou in ulei de floarea soarelui imi place foarte mult, nu contine E-uri si nici conservanti, si mi se pare perfecta pentru aceasta reteta de salata de paste. Daca nu va place macroul, il puteti inlocui cu ton (Lotka are o gama variata de conserve de ton).
Nu va mai spun ca salata mea de paste nu a mai apucat a doua zi, a fost atat de buna, incat pana seara s-a terminat.
Salata de paste cu macrou si mozzarella – Ingrediente (4 persoane)
- 250 g paste scurte (eu am folosit fusilli)
- 1 conserva file de macrou in ulei de floarea soarelui Lotka (115 g)
- 150 g mozzarella
- 150 g rosii cherry
Ingrediente pesmet crocant pentru salata de paste
- 60 g pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- ¼ lingurita oregano
- ¼ lingurita mica sare
Ingrediente sos picant pentru salata de paste
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura otet balsamic
- 2-3 picaturi sos tabasco
- 1 catel de usturoi
Salata cu macrou si mozzarella – Mod de preparare
Cum preparam sosul picant pentru salata cu peste?
- Punem uleiul intr-un vas, adaugam otetul balsamic, sosul de soia, sosul tabasco (sosul tabasco este produs din ardei iuti, deci mare atentie pentru ca este foarte picant. Sunt suficiente 1-2 picaturi de sos tabasco pentru o salata cu un gust usor picant) si amestecam bine.
- Adaugam un catel de usturoi curatat, usor zdrobit si lasam sosul sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 30 de minute.
Cum preparam pesmetul crocant pentru paste?
- Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam pesmetul, oregano si sare si amestecam continuu, pe foc moderat, pana cand pesmetul este auriu (circa 2-3 minute).
- Stingem focul, mutam imediat pesmetul intr-o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie si il lasam sa se raceasca complet.
Preparare salata picanta cu paste, mozzarella si macrou
- Umplem o oala cu apa, iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita generoasa de sare. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe cutie, apoi le scurgem si le clatim sub un jet de apa rece.
Pastele pentru salata, indiferent de format, dupa fierbere, se clatesc intotdeauna cu apa rece. In acest fel oprim fierberea, iar pastele isi vor mentine consistenta chiar si pana a doua zi.
- Scurgem pastele si le punem intr-un vas. Adaugam rosiile cherry, taiate in jumatati sau sferturi, mozzarella taiata in bucati mici (daca doriti puteti folosi mini mozzarella) si macroul file Lotka scurs.
- Strecuram sosul picant pentru salata intr-un vas mai mic, amestecam bine si il adaugam in salata de paste.
- Amestecam toate ingredientele, daca este nevoie mai adaugam sare, si punem salata in frigider pentru cca 30 de minute.
- Inainte de a o servi, adaugam pesmetul crocant, amestecam din nou si o gustam cu pofta! Este delicioasa!
Pofta buna!