Omleta cu ton si ardei, reteta pentru mic dejun sau un pranz rapid
Omleta la tigaie cu ardei si ton este una dintre retetele mele preferate. Este atat de gustoasa si simplu de facut, incat trebuie sa o incercati neaparat.
Cand aveam 14 ani, ii pregateam fratelui meu, in fiecare dimineata, omleta sau scrob. Imi spunea ca o fac de o mie de ori mai buna decat mami, va dati seama cat eram de incantata de acest compliment. Imi puneam sortul, intram in bucatarie si cu cel mai mare drag ii pregateam omleta pentru micul dejun.
Mereu cu ardei grasi, ceapa si rosii, tonul l-am introdus mult mai tarziu in aceasta omleta pufoasa. Dar nu va spun ce succes a avut omleta cu ton in familie, iar fratele meu a fost cel mai incantat de gustul ei.
Tonul file in ulei de masline Lotka a fost vedeta acestei retete. Sa nu uitam ca pentru o omleta pufoasa absolut minunata, avem nevoie de ingrediente de cea mai buna calitate. Oua de tara, ardei de gradina si bineinteles ton file Lotka. Tonul file nu trebuie sfaramat foarte mult, sunt minunate bucatelele putin mai mari in aceasta omleta pufoasa umpluta.
Marca Lotka se adreseaza celor care prefera tonul, bucati sau file, in ulei de masline, suc propriu sau sos tomat, dar si celor care prefera macroul. Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri si au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Omleta la tigaie cu ardei si ton – Ingrediente (2 omlete 20 cm Ø)
- 6 oua mari
- 1 conserva file de ton Lotka in ulei de masline (200g)
- ½ ardei gras rosu
- ½ ardei gras galben
- 1 ceapa mica
- 2 linguri crema de branza (50 g)
- 2 linguri ulei de masline/floarea soarelui (pentru omleta)
- 1 lingura ulei de masline/floarea soarelui (pentru sotarea legumelor)
- sare
- piper
Cum se face omleta pufoasa la tigaie cu ardei si ton – Preparare pas cu pas
Pentru fiecare omleta vom avea nevoie de 3 oua si jumatate din compozitia de ardei, ceapa si ton.
- Taiem ardeii in cubulete mici (ardeii au fost curatati de seminte si filamente), tocam ceapa marunt.
- Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa si ardeii si le sotam, la foc mic, pana se inmoaie (cca 3 minute).
- Stingem focul si lasam legumele sa se raceasca.
- Dupa ce s-au racit, adaugam crema de branza, tonul file Lotka rupt in bucatele potrivite, sare si piper dupa gust. Amestecam bine.
- Intr-un vas separat, batem cate 3 oua pentru fiecare omleta, pana la omogenizare, nu mai mult.
- Incalzim 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta si adaugam ouale.
- Prajim omleta cca 2 minute, pe foc mediu, sau pana cand se rumeneste discret. Partea superioara a omletei trebuie sa fie usor cremoasa (ouale trebuie sa fie inchegate, dar usor cremoase).
In poza de mai jos puteti vedea consistenta omletei inainte de adaugarea umpluturii de ton si ardei.
- Punem jumatate din mixul de ardei, ton si ceapa pe una dintre jumatatile omletei, apoi, cu o spatula, pliem omleta.
- O lasam pe foc mediu inca 1 minut, apoi o intoarcem cu mare grija pe partea cealalta.
- Prajim inca 1 minut omleta si o scoatem pe o farfurie.
- O servim calda, cu salata, si, daca dorim cu paine de casa (vezi aici retete de paine casa).
Pofta buna!
I-mi plac toate retetele prezentate !
Ma bucur mult!
Gust și aromă plăcută! mulțumesc pentru rețetă!