Gustare rece de vara cu masline si macoru, reteta pas cu pas
Gustarea mea preferata, pe care o fac mai ales vara, este pateul de masline. De data aceasta am adaugat si o conserva de file de macrou Lotka in ulei de masline si nu va spun cat de gustos a iesit!
Noi l-am mancat cu feliute prajite de paine integrala si branza maturata de capra.
Combinatia este foarte reusita, dar, daca doriti, puteti sa il mancati doar cu paine prajita. De minune merge si cu tulpini de telina Apio, sau puteti face oua umplute cu acest pateu. Este absolut minunat, indiferent cum alegeti sa il serviti.
Conserva de macrou file Lotka in ulei de masline contine 70% file de macrou, 28,7% ulei de masline si sare. Cel mai important pentru mine este ca produsele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti.
Haideti sa vedem cum se face acest delicios si rapid pate de masline cu macrou.
Pate de masline cu macrou – Ingrediente (6 persoane)
- 200 g masline negre fara samburi
- 1 conserva file de macrou Lotka in ulei de masline (115 g)
- 1 lingurita plina mustar fin
- 75-100 ml ulei de masline
- sare
Pasta tartinabila cu macrou si masline negre – Preparare pas cu pas
- Punem maslinele in robot, adaugam macroul file scurs si mustarul si incepem sa mixam, la viteza medie.
- Treptat adaugam uleiul de masline. Este posibil sa aveti nevoie de mai putin ulei decat cantitatea din reteta, totul depinde de maslinele folosite.
- Cand obtinem un pate cu o consistenta cremoasa, nu mai adaugam ulei.
- Stingem robotul, punem pateul intr-un borcan sau un vas micut, il acoperim cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute inainte sa il servim.
- Se pastreaza in frigider cca 2-3 zile, intr-un borcan inchis ermetic.
- Il servim cu paine prajita, legume proaspete sau, asa cum va spuneam mai sus, putem face niste oua umplute delicioase.
Pofta buna!