Paste cu vinete, o reteta simpla si rapida cu ton
Cred ca deja v-ati dat seama cat de mult iubesc pastele! Cele cu ton imi plac in mod deosebit. Nu conteaza neaparat formatul pastelor, chiar daca cu nu mult timp in urma eram fan declarat al tagliatellelor, important este sa folosim ingrediente de cea mai buna calitate pentru un preparat cu adevarat delicios.
De data aceasta, pastele mele s-au combinat de minune cu tonul file Lotka in suc propriu, vinetele si rosiile cherry. Nu va spun cat de repede au disparut din farfurie aceste paste!
Tonul file Lotka in suc propriu a imbogatit gustul acestei retete de paste.
Marca Lotka se adreseaza celor care prefera tonul sau macroul, bucati sau file, in ulei de masline, suc propriu sau sos tomat. Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri, si au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Paste cu vinete, rosii si ton – Ingrediente (2 persoane)
- 300 g paste scurte
- 1 conserva ton file in suc propriu Lotka (200 g)
- 1 ceapa mica
- 1 vanata mica
- 5 rosii cherry
- 50-75 g pesmet
- 3 linguri ulei de masline
- 50 ml vin alb sec
- 75 ml apa
- sare
- piper
- 1- 2 linguri patrunjel tocat
Cum se prepara reteta de paste cu vinete, rosii si ton?
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita plina cu sare si pastele.
- Cat timp fierb pastele, pregatim condimentul.
- Punem pesmetul intr-o tigaie antiaderenta, neunsa, si il prajim cca 1 minut, pe foc mic. Avem grija sa amestecam continuu pesmetul in timp ce se prajeste.
- Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet.
- Spalam vanata, eliminam extremitatile si o taiem in cubulete potrivite.
- Tocam ceapa marunt si taiem rosiile cherry in doua bucati, daca sunt mici, sau in patru daca sunt mai mari.
- Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa si o calim cca 1 minut, pe foc mediu. Adaugam cubuletele de vanata si bucatile de rosii, amestecam si le calim inca 1 minut.
- Adaugam vinul alb, amestecam si lasam pe foc mediu pana cand se evapora.
- Punem in tigaie cca 50-75 ml apa si lasam vinetele pe foc mediu pana cand s-au inmuiat.
- Scurgem tonul file Lotka, il desfacem in bucatele mai mici si il punem si pe el in tigaie. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam si patrunjelul tocat si amestecam pe foc inca 1-2 minute.
- Adaugam pastele fierte al dente si amestecam pe foc mic cca 1 minut.
- Le servim calde, cu patrunjel tocat si putin pesemt prajit presarat pe deasupra. Sunt delicioase! Pofta buna!