Inghetata de zmeura, simpla si cremoasa


Inghetata de zmeura, simpla, cremoasa, fara ace de gheata

Inghetata de zmeura in cupe
Inghetata de zmeura cremoasa, de casa, rapida si simpla

Cred ca sunteti de acord cu mine ca inghetata este cel mai indragit desert de vara. Eu ador inghetata de fistic si imediat dupa ea, inghetata de zmeura, cremoasa, fara ace de gheata, cu fructe proaspete si parfumate. Rar de tot gasesc zmeura in zona mea, dar cand o intalnesc in magazin, nu ezit sa o cumpar. Foarte parfumate au fost zmeuricile mele, aproape ca cele de padure. Iata deci ca prima reteta la care m-am gandit, a fost cea de inghetata cu zmeura, o reteta simpla si rapida fara oua, doar cu smantana naturala pentru frisca, lapte, zmeura si zahar.

Sigur ca aceasta minunata inghetata se poate face si cu capsuni, mure sau afine, dar cu zmeura este divina! Si acum sa trecem la „ingredientul” principal al retetei: masina de inghetata cu compresor Heinner. Nu va spun ce minune este acest aparat, sunt complet indragostita de el si chiar vi-l recomand din toata inima pentru deserturile de vara. Sa va spun de ce. Stim cu totii ca majoritatea aparatelor de inghetata sunt destul de complicat de folosit.

Nu ma refer la setari, ci la faptul ca mereu trebuie sa facem spatiu in congelator pentru vas, trebuie sa asteptam sa se raceasca de la 8 ore in sus si abia dupa un lung timp de asteptare, ne putem bucura de inghetata de casa. Nu stiu voi, dar pe mine chiar ma enerveaza acest timp lung de asteptare, plus ca uneori planific cate o reteta de inghetata si uit sa pun vasul aparatului in congelator.

De ce sa alegem aparat de inghetata cu compresor?

Ei, bine, cu Ice cream maker cu compresor Heinner, model HICM-1505, nu mai este nevoie sa punem vasul in congelator!

Aparat de inghetata Heinner

Tot ce aveti de facut este sa bagati aparatul in priza, sa introduceti ingredientele in cuva si sa il porniti. In maxim 60 de minute, putem sa ne racorim cu cea mai cremoasa inghetata de casa, fara ace de gheata. Deci nu trebuie sa introducem vasul in congelator si nici dupa terminarea prepararii nu este nevoie sa mai bagam inghetata in congelator ca sa devina mai compacta. Aparatul face tot in nu mai mult de 60 de minute, iar inghetata se poate servi imediat.

Recunosc ca am fost putin sceptica la inceput, dar cand am vazut ce inghetata cremoasa am scos din aparatul Heinner, exact ca la gelaterie, am ramas fara cuvinte. In aceasta vara va promit multe alte retete de inghetata de casa cu acest aparat.

Se monteaza si demonteaza foarte usor, este un aparat foarte rezistent si foarte simplu de folosit, cu o capacitate de 1,5 L, dupa parerea mea, un eletrocasnic esential in bucataria oricarei persoane care iubeste inghetata.

Heinner aparat inghetata prezentare

Inghetata de zmeura cremoasa – Ingrediente (10 cupe de 100 g)

  • 250 g zmeura proaspata
  • 300 ml smantana naturala pentru frisca (30% grasime)
  • 150 ml lapte de vaca gras
  • 125 g zahar tos fin
  • fistic crud granule (pentru servirea inghetatei- optional)

Ingrediente pentru inghetata de zmeura

Cum se face inghetata la aparatul cu compresor – Mod de preparare

  • Punem zmeura intr-un vas, adaugam zaharul si, cu ajutorul unui blender, o pasam.
  • Adaugam laptele si smantana si amestecam cu un tel sau, daca doriti, cu mixerul, cca 2-3 minute, sau pana cand compozitia inghetatei se ingroasa un pic.

Compozitie inghetata de zmeura

  • Pornim masinade inghetata Heinner, actionand butonul POWER, turnam amestecul in vas prin orificiul pentru adaugarea ingredientelor si apasam butonul START. Pentru aceasta inghetata de zmeura, nu umblam la setari. Aparatul va functiona automat 60 de minute.
  • Dupa terminarea timpului setat, aparatul emite un semnal sonor. In acel moment, apasam butonul STOP, exatragem cuva masinii, punem inghetata in cupe si o servim imediat.

Inghetata cu fructe la masina

Cum conservam inghetata de zmeura

  • Daca nu vreti sa mancati imediat inghetata, o puneti intr-un recipient de plastic ermetic, in congelator. Inainte de servire, o mutati din congelator in frigider pentru 15-20 de minute, apoi o serviti cu cea mai mare pofta.
  • Avand in vedere timpul scurt de preparare, eu va sfatuiesc sa faceti 2-3 tipuri de inghetata in aceeasi zi. Le depozitati in congelator si le combinati, ca la gelaterie, in cupe. Un fel de trio de inghetata, ca sa spunem asa. Cei dragi vor fi incantati de gustul ei, va garantez.
  • Noi am servit-o cu fistic crud granule pe deasupra, dar la fel de potrivit este si sosul de ciocolata. Vezi aici cum se face reteta de sos de ciocolata pentru inghetata.

Cupa cu inghetata de casa cu zmeura

Alte retete de inghetata pe care le puteti prepara cu acest aparat de inghetata:

  1. Inghetata de piersici
  2. Inghetata de fructe de padure
  3. Inghetata de ciocolata
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Inghetata de zmeura, simpla si cremoasa
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

15 comentarii la “Inghetata de zmeura, simpla si cremoasa

  1. Elizabeth spune:

    Buna ziua! Ma intereseaza acest aparat de inghetata, imi puteti spune va rog din ce material este vasul detasabil? (plastic, aluminiu, inox etc.) Multumim pentru reteta!

  2. Violeta spune:

    Buna Laura,azi vreau sa comand aparatul de facut inghetata Heinner.Am o nalamurire,se poate face orice fel de inghetata in el sau doar astea cu fructe?Cu stima si sper sa-mi raspunzi in timp util. p.s.ma refer la cea din vanilie sau cioco

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, se poate face orice tip de inghetata, cu fructe, inghetata de ciocolata si vanilie, chiar si iaurt inghetat si sorbetto.
      O sa gasesti multe retete si in carticica care insoteste aparatul.
      Te imbratisez cu drag si abia astept sa imi spui cum ti se pare. Eu sunt indragostita de el. 🙂

  3. Violeta spune:

    Buna, acum mi-a venit aparatul.Mai am cateva nelamuriri si daca esti draguta, poate ma luminezi.
    1. Am fructe la congelator, capsuni, mure.Cum pot pune aceste fructe, le dezghet, le cantaresc, ele au gheata pe ele.
    2.Cum pun exact ingredientele? apas Power si apoi pe orificiu pun toate ingredientele? sau mai intai le pun pe toate in galetusa si apoi apas Power si fac setarile?
    3.Setez de la inceput 30 sau 60?de ce trebuie sa tin cont cand dau timpul?
    In speranta ca nu te-am plictisit cu aceste intrebari, iti multumesc anticipat.Cu toata stima, Violeta

    • Laura Adamache spune:

      Draga Violeta, sa il stapanesti sanatoasa!
      1. Lasa fructele sa se dezhete, te sfatuiesc sa le pui intr-o sita, astfel incat sa se scurga apa in exces. Le canatresti dupa ce se dezgheata complet.
      2. Pune ingredientele in galetusa si imediat dupa aceea apasa butonul power si seteaza timpul de preparare.
      3. Seteaza 50-60 minute pentru inghetata de fructe. Timpul de preparare difera in functie de tipul de inghetata. Vezi ca ai si un manual in cutia aparatului, exista si cateva retete si de acolo iti poti da seama cum sa setezi masina.
      Te imbratisez cu drag!
      Abia astept sa imi spui cum a fost inghetata.

  4. violeta spune:

    Buna , te rugam ieri să-mi dai niște raspunsuri.Astept cu mare interesează vreau sa probez aparatului stima,Violeta

  5. Tatiana spune:

    Buna Laura!
    Înghețată se poate face și cu produse lactate de capra bănuiesc, nu? Nu văd de ce nu ar ieși.
    Mulțumesc pentru răspuns.

  6. Cristina spune:

    Bună, Laura!
    Din instrucțiunile aparatului rezultă faptul că ingredientele se introduc în cuvă prin fanta aceea mică, după ce pornești aparatul. Eu vreau să te întreb dacă ai încercat să pui ingredientele (de exemplu o cremă mai groasă, nu atât de subțire, îmcât să curgă) și apoi să montezi motorul!

  7. Daniel spune:

    Am acest aparat de 3 ani, adică o să-l folosesc a patra oara în vara asta. De ce este bun? Ce trebuie să facă, adică compresorul să înghețe ingredientele și să miște paletele, face. Ce nu face? Dacă nu se respectă o reteta de înghețată autentica, pe care Doamna Laura le cunoaște și a publicat, iese orice dar nu înghețată. Concluzia mea este ca aparatul îngheață, dar doar atât. Restul, adică ce se pune în el contează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor