Mancare de pui cu ardei grasi, reteta simpla si rapida pentru pranz
Sa tot fie vreo 3 ani de cand nu am mai facut aceasta delicioasa mancare de pui cu ardei grasi, preferata mea inca din primii ani ai copilariei. Este o mancare simpla si rapida, iar ingredientele sigur se afla in frigiderul oricarei gospodine.
Desi nu m-a incantat niciodata carnea de pui, in aceasta combinatie este pur si simplu de nerefuzat! Mancarea de pui si ardei are un gust divin, usor dulce, daca facem si o mamaliguta langa ea, va spun sincer ca nu o sa va mai puteti opri din mancat.
Pentru aceasta mancare cu pui si ardei, va recomand sa folositi pulpe de pui, nu piept, iar ardeii grasi sa fie carnosi si, daca se poate, de culori diferite (galben, rosu, verde). Pentru sos am folosit o conserva de rosii decojite Mutti, rosii 100% italiene. Textura acestor rosii este perfecta pentru sosuri, mancaruri si supe. Toate produsele Mutti nu contin potentiatori de gust si aroma, unicul conservant fiind sarea. Mai sanatos de atat nu exista.
Mancare de pui cu ardei grasi – Ingrediente (4 persoane)
- 800 g pulpe de pui
- 1 conserva rosii decojite Mutti (400 g)
- 3 ardei grasi (rosu, verde, galben)
- 3 linguri ulei de masline/floarea soarelui
- 1 catel mare de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
Cum se prepara reteta de mancare cu pui si ardei grasi?
- Taiem pulpele de pui in bucati potrivite, le condimentam cu sare si piper dupa gust.
- Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, adaugam catelul de usturoi intreg, zdrobit, si il sotam cca 1 minut, apoi il scoatem din tigaie si adaugam bucatile de pui.
- Le rumenim cate 4-5 minute pe fiecare parte, apoi adaugam vinul alb.
- Dupa ce vinul s-a evaporat, punem rosiile decojite Mutti si amestecam cu grija.
- Acoperim tigaia cu capac si fierbem mancarea cca 40 de minute sau pana cand puiul este aproape patruns.
- Adaugam ardeii (dupa curatare au rezultat 260 g), curatati de filamente si taiati in suvite potrivite (nu foarte subtiri), amestecam si acoperim tigaia cu capac.
- Fierbem mancarea inca 20 minute. Ardeii trebuie sa isi pastreze o consistenta al dente, usor crocanta.
- Stingem focul si servim mancarea cu pui si ardei, cu patrunjel proaspat tocat si, bineinteles cu mamaliguta fierbinte.
Este delicioasa! Pofta buna!
Este minunata!
Sa va fie de bine, draga mea!
Va deranjez cu o intrebare: conserva de rosii se poate înlocui cu rosii proaspete decojite?
Sigur ca da, draga Andreea.
nu e gata si deja am gustat un sfert din ea, abia astept sa termin
Sa-ti fie de bine, Laurentiu!
N-am fost atenta la reteta si i-am pus si 2 cepe, dar tot a iesit minunata! Toata lumea a mancat cu pofta, multumim!!
Si eu ma pregatesc sa fac mancarica si am sa pun ceapa.Cred ca ceapa da savoare si leaga bine mancarea