Cosulete de parmezan cu salata, reteta aperitiv pentru sarbatori
Un aperitiv delicios, care se va afla pe masa mea de Pasti, vor fi aceste delicioase cosulete de parmezan cu salata de macrou. Reteta este foarte simpla, trebuie doar putina rabdare sa prajim fiecare cosulet de parmezan. Pentru cosulete avem nevoie de o tigaie antiaderenta, in acest fel nu vom avea probleme in timpul prepararii.
Eu am facut 8 cosulete, 4 le-am umplut imediat cu aceasta minunata salata de macrou si celelate 4 le-am pastrat pana a doua zi, cand am avut niste invitati la cina. Cupele de parmezan rezista perfect, la temperatura camerei, 2 zile. Nu le acoperim pentru ca isi vor pierde consistenta crocanta. Se umplu exact inainte de a le servi.
Am folosit o conserva de file de macrou Lotka in ulei de floarea soarelui, un produs fara E-uri si fara conservanti.
Cosulete de parmezan cu salata de macrou – Ingrediente (4 cosulete)
- 160 g parmezan ras pentru cosulete
- 1 conserva file de macrou Lotka in ulei de floarea soarelui (115 g)
- 100 g rucola
- 6-7 rosii cherry
- 10 masline verzi
- 100 g naut fiert
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
Cum se fac delicioasele cosulete de parmezan?
- Pentru fiecare cosulet vom avea nevoie de 40 g de parmezan ras fin.
- Incalzim o tigaie antiaderenta, pe foc mediu, adaugam parmezanul si il nivelam frumos.
- Prajim cosuletul cca 2 minute, apoi cu mare grija, cu o paleta, il luam din tigaie si il rasturnam pe un bol sau un pahar intors cu gura in jos.
- Modelam cu grija cosuletul, cu mainile acoperite, si il lasam sa se raceasca pe pahar/bol, cca 2-3 minute. Nu va faceti griji, se va desprinde foarte usor dupa ce se raceste.
- Asezam cosuletul de parmezan pe un gratar.
- Procedam in acelasi fel si cu restul cupelor si le lasam asezate pe gratar pana cand preparam salata de macrou.
Preparare salata de file de macrou Lotka si rucola
- Punem rucola, spalata si uscata, intr-un vas, adaugam rosiile taiate in patru, maslinele verzi feliate, nautul fiert rece, si fileul de macrou Lotka, scurs de uleiul din conserva.
- Amestecam uleiul de masline si sucul de lamaie intr-un vas, adaugam emulsia si amestecam.
- Condimentam salata cu sare, dupa gust.
- Umplem cosuletele de parmezan cu salata de macrou si le servim imediat.
Sunt delicioase. Pofta buna!
Wow, ce inventivitate aici.