Mini pizza cu iaurt, reteta italiana rapida de pizza pufoasa
Mini pizza cu iaurt este o reteta pe care neaparat trebuie sa o incercati! Aceste pizze mici sunt cele mai simple si mai rapide gustari pe care le puteti face in propria bucatarie. Cand spunem pizza, automat ne gandim la timpul lung de preparare si indiferent cat de mult ne place, parca mai degraba alegem sa o cumparam. Ei bine, pentru reteta de mini pizza de astazi, avem nevoie de maxim 10 minute pentru preparare si doar cateva ingrediente pentru blat.
Bineinteles, toppingul este alta poveste, acolo ne putem da frau liber imaginatiei, dar blatul contine doar iaurt grecesc, faina, sare si praf de copt. Asadar, dupa ce il framantam, nu trebuie sa asteptam sa dospeasca. Il intindem, decupam, asezam pizza cu iaurt in tava, adaugam toppingul si repede in cuptor.
Pizza cu iaurt este pufoasa, nu crocanta, se poate manca atat calda, cat si rece. Foarte bine se pastreaza pana a doua zi, acoperita cu folie de plastic alimentara. O putem incalzi 1-2 minute in cuptor, la 180°C. Cei mici vor indragi cu siguranta aceasta minunata reteta de pizza. Pentru o reusita perfecta, avem nevoie de un iaurt grecesc gras (10 % grasime) si rosii pasate de cea mai buna calitate.
Eu am folosit Passata di pomodoro Mutti. Rosiile pasate de la Mutti au un gust atat de dulce si de bun, sunt perfecte pentru orice reteta de pizza, dar si pentru sosurile pentru paste si absolut orice preparat care necesita un timp de gatire redus.
Mini pizza cu iaurt – Ingrediente (20 bucati)
- 170 g iaurt grecesc gras (10 % grasime)
- 140 g faina
- 3 g praf de copt
- 1/2 lingurita mica sare
Ingrediente topping pizza cu iaurt
- 125 g Pasatta di pomodoro Mutti
- 150 g mozzarella pentru pizza
- 6-7 masline negre/verzi
- busuioc
- oregano
Mini pizza cu iaurt – Mod de preparare blat
- Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un vas. Adaugam iaurtul grecesc si sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen.
Daca aluatul se lipeste de maini, mai putem adauga cca 25 g faina si framantam pana cand devine elastic.
- Intindem aluatul imediat pe planul de lucru pudrat usor cu faina, intr-o foaie de cca 5-6 mm grosime, si o decupam cu un cerc de cca 6 cm Ø.
- Asezam mini pizza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si adaugam toppingul. Ungem fiecare pizza cu cate o lingurita de rosii pasate Mutti, adaugam putin oregano sau busuioc tocat marunt (eu am facut 10 pizze mici cu oregano, rosii pasate si mozzarella si 10 cu rosii pasate, busuioc, mozzarella si masline feliate), mozzarella si, daca dorim cate 1-2 felii de masline.
Toppingul este la alegerea voastra. Important este sa nu incarcam foarte mult aceste delicate mini pizza. Putem alege, pe langa rosiile pasate Mutti, cubulete de bacon, sunca, porumb, rondele subtiri de ceapa, ciuperci etc.
- Coacem mini pizza cu iaurt in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 15 minute, pe a doua treapta, de jos in sus. Le scoatem din cuptor si le servim cu pofta. Sunt delicioase!
Pofta buna!
foarte bune ,Laura!! rapide si delicioase…sigur am sa le mai fac!! multumesc pt reteta
Sa iti fie de bine, draga mea. Ma bucur mult ca ti-au placut.
Delicioase au ieșit 😍! Fetița mea le adoră și este încântată de faptul că nu prea are nevoie de mine ca să le prepare 🙈 Mulțumim pt rețetă, deja este una din preferate 🤗
Sa va fie de bine, draga mea!
Waw așa de multe ies dintr-o porție??Le vom proba neapărat!
Nemaipomenit de gustoase si pufoase. Nu o sa mai fac niciodata alt gen de pizza pt ca aluatul asta e ffff bun. Laura draga, multumesc pentru retetele tale minunate care ies toate perfect!
Sa va fie de bine, draga mea!
Am facut aseara reteta! FFF BUNA!!🤩Dar din pacate nu am facut decat o tava😜! Azi am „comanda” de la ai mei de 2 tavi!🤣🤣. Multumesc Laura pentru reteta!
Sa va fie de bine, draga mea!
Bune la gust dar partea de jos a blatului mi-a iesit crocanta
Andreea, le-ai copt in cuptor pe gaz sau electric?
Multumim pt reteta!!!Perfecte pentru pitici si nu numai!☺️☺️☺️