Ciorba de fasole boabe la multicooker, reteta de post cu legume
Ciorba de fasole boabe este una dintre retetele noastre preferate in post. Daca eu ador sa am cat mai multe legume in farfurie, Cris o mananca mai lichida, dar amandoi o servim cu o salata de ceapa rosie si cu cateva mici felii de paine proaspata, abia scoasa din cuptor.
Am facut aceasta minunata ciorba cu fasole gigant, minunata pentru ciorbe, salate, mancaruri. Are un gust atat de dulce si gustos! Desigur, ciorba de post iese la fel de gustoasa si cu boabe de fasole mai micute, important este sa folosim o fasole proaspata, cu cat este mai veche, cu atat va fierbe mai greu.
Delicioasa mea reteta de ciorba este imprumutata de la mami, asa ne-o facea cand eram mici, asa o fac si eu acum. Piesa de rezistenta a acestei retete este Multicookerul Heinner Alacarte 5 HMCK-5BK.
Nu credeam ca mancarea preparata la multicooker poate avea un gust atat de bun.
Am avut putine emotii la inceput, dar se programeaza atat de simplu si rapid, este o placere sa lucrezi cu el. Tot ce avem de facut este sa introducem ingredientele in cuva aparatului, sa setam programul in functie de preparatul ales si sa ne vedem de treaba. Printr-un semnal sonor, Multicookerul Heinner ne anunta cand este gata mancarea. Nu ne ramane decat sa o punem in farfurii si sa o gustam cu pofta impreuna cu cei dragi.
Multicookerul Heinner Alacarte 5 HMCK-5BK are 11 programe (sauté, aburi, pasta, terci, carne, paine, iaurt, supa/tocana, orez, slow cook, modul manual pentru retete proprii).
Setam programul in functie de reteta pe care dori sa o pregatim sau, asa cum am facut eu pentru ciorba de post cu fasole boabe, alegem manual temperatura si timpul de preparare. In carticica de retete care vine cu acest multicooker, vom gasi multe retete interesante, abia astept sa le incerc!
Si acum sa vedem cum se face ciorbita de fasole la multicooker. O sa vedeti cat este de simplu!
Ciorba de post cu fasole boabe – Ingrediente
- 300 g fasole boabe gigant
- 1 morcov mediu
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei rosu mediu
- 1 ceapa alba medie veche
- 2 fire de ceapa verde (cu tot cu codite)
- 50 g radacina telina
- 4 linguri sos de rosii
- 2 linguri leustean proaspat tocat
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- sare
Ciorba de post cu fasole boabe – Mod de preparare
- Punem fasolea la inmuiat in apa rece, cu 12 ore inainte de prepararea ciorbei.
- Dupa ce s-a inmuiat, scurgem fasolea, o clatim sub un jet de apa rece si o punem intr-o oala plina cu apa rece.
- Dam fasolea intr-un clocot, o scurgem, o clatim sub jet de apa calda si apoi o punem din nou in oala si o acoperim cu apa fierbinte.
- O scurgem si o clatim sub jet de apa fierbinte.
- Umplem cuva multicookerului cu apa fierbinte si adaugam boabele de fasole oparite.
- Setam manual multicookerul Heinner la 135°C, pentru 2 ore. Dupa circa 1 ora sau in momentul in care boabele de fasole sunt aproape fierte, adaugam morcovul, ceapa veche si ceapa verde, radacina de patrunjel, ardeiul rosu si telina, toate taiate in cubulete mici, sosul de rosii si sare dupa gust.
- Cand toate legumele si fasolea boabe sunt fierte complet, adaugam patrunjelul si leusteanul proaspat tocate. Lasam ciorbita de post acoperita cca 5 minute, apoi o servim cu pofta.
- Eu o mananc intotdeauna cu o salata de ceapa rosie. Tai o ceapa rosie mare in rondele subtiri, o framant cu ½ lingurita mica de sare, o las sa se odihneasca 2-3 minute, apoi adaug 1-2 lingurite de otet de mere si amestec bine. Gata si salata de ceapa! Este delicioasa.
Pofta buna!
O putem acri cu borș? Mulțumesc!
Sigur ca da, poti incerca si cu tarhon in otet. Toci marunt 1-2 linguri de tarhon si adaugi si 2 linguri, sau mai multe, depinde de gustul tau, din otetul in care este conservat tarhonul.
Cu drag.
Te-am gasit pe GOOGLE,lucru care nu l-am incercat niciodata,ma limitam la ce postai din cand in cand.
Ce minuni am gasit acolo cred ca stie cine te urmareste.Numai sa nu vrei si sa nu gatesti ceva, ce ,sigur este bun
Felicitari!
Draga Elena, cu drag te astept sa incerci retetele de pe blog.
Te imbratisez cu are drag!
Noi am gatit azi, numai ca dorinta mea a fost sa fie dreasa numai cu plante uscat:leustean, tarhon, cimbru, telina, marar si patrunjel. Sa simt si eu miros de iarna! Plus, acrita cu putina zeama de varza. Ce as mai fi poftit la un ardei semi-iute!
Am facut si iahnie. Acolo a intrat si o frunzulita de dafin si boabe de piper. Noroc ca am un set de pastile pentru la noapte.