Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone


Prajitura cu biscuiti, reteta fara coacere cu crema si migdale

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone detaliu
Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone, prajitura fara coacere

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone este foarte simplu de facut si delicioasa! Este o reteta fara coacere, cu biscuiti, o putem face impreuna cu cei mici, se vor distra de minune. Vara fac cel mai des aceasta prajitura de biscuiti, uneori inlocuiesc branza mascarpone cu ricotta, dar nici iarna, cand ma intalnesc cu cativa biscuiti in dulap si cu o cutie de mascarpone in frigider, nu rezist sa nu o fac.

Zilele trecute cand am descoperit in dulap un pachet de biscuiti petit beurre, perfecti pentru acest desert, gandul mi-a zburat imediat la aceasta prajitura simpla si delicioasa. In 15 minute deja era gata facuta si bagata in frigider.

Nu va mai spun ca a doua zi, la micul dejun, am mancat doua felii de prajitura cu biscuiti si crema. Este delicioasa, neaparat sa o incercati!

Prajitura cu biscuiti si crema – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 26 biscuiti petit beurre
  • 300 g branza mascarpone
  • 125 g nutella
  • 150 ml cafea
  • fulgi de migdale pentru decor

Prajitura cu biscuiti si crema – Mod de preparare

  • Pentru inceput, preparam cafeaua. Eu am folosit cafea decofeinizata, dar la fel de potrivita este cafeaua normala sau 2-3 pliculete de cafea solubila dizolvate in 150 ml apa calda. Daca si micutii vostri vor gusta aceasta delicioasa prajitura fara coacere, atunci va recomand sa inlocuiti cafeaua cu 150 ml lapte la temperatura camerei.
  • In timp ce cafeaua se raceste, pregatim crema de mascarpone.
  • Punem branza mascarpone intr-un vas, o mixam cca 1 minut, apoi adaugam nutella si mixam pana la omogenizare, nu mai mult.

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone preparare

  • Ungem un biscuite cu crema de mascarpone si il lipim cu un alt biscuite.

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone preparare

  • Vom forma astfel 13 perechi de biscuiti.

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone preparare

  • Inmuiem prima pereche de biscuiti in cafeaua sau laptele la temperatura camerei. Inmuiem rapid si a doua pereche de biscuiti. Lipim perechile de biscuiti cu un strat de crema de mascarpone si le asezam pe un platou, in pozitie verticala.

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone preparare

  • Procedam in acest fel pana cand terminam toate perechile de biscuiti, nu uitam sa le inmuiem inainte sa le ungem cu crema si sa le lipim intre ele.

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone asamblare

  • Ungem prajitura de biscuiti cu crema ramasa, o ornam cu fulgi de migdale si o punem in frigider pentru minim 4 ore. Eu o fac seara si o las pana a doua zi dimineata in frigider.

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone asamblare

  • Taiem prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone, pe diagonala, in felii de cca 2 cm grosime.

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone asamblare

  • O servim cu pofta, este delicioasa!

Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone asamblare

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)

20 comentarii la “Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone

  1. Cristina spune:

    Buna! Multumim pentru retete!Am cateva retete pe care le folosesc tot timpul ;le apreciem foarte mult!
    La aceasta reteta as avea nevoie de putin ajutor pt ca tin neaparat sa o fac insa nu pot folosi nutela din cauza alergiilor fetitei mele.Deci daca imi poti oferi o alternativa la nutela ar fi minunat! Multumesc!

    • Ionela spune:

      O varianta la nutela: 2-3 avocado copti, 3-4 linguri miere (sau dupa gust) si 2-3 linguri cacao sau carob. Mixezi cu blenderul vertical. Eu umplu tort cu această crema. Ca sa o inmultesti adauga frisca.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Marla, cand voi reface aceasta prajitura, promit fotografii mai detaliate. Pana atunci, poti vedea in comentariile de pe pagina mea facebook cum trebuie taiata:

  2. Cristina spune:

    Buna! Din cate stiu eu atunci cand ai un blog culinar interactionezi cu fanii ..am postat o intrebare si aici si pe pagina ta de facebook si nu ai raspuns..
    Pentru mine este o dezamagire ,pentru ca blogul tau sta la baza bucatariei mele si m-as fi asteptat sa fi raspuns la intrebari.
    Dar probabil nu ai nevoie de fani si ca atare daca am suparat cumva ..ma retrag
    Multumesc!

  3. Cristina spune:

    Asamblarea nu se poate face intr-o forma de chec, tapetata cu folie alimentara ? -la modul:strat de crema,biscuiti insiropati,strat de crema,biscuiti si tot asa pana la terminarea ingredientelor? Se lasa la rece,se rastoarna si se taie normal. Ce parere ai? Multumesc. Cristina Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor