Crema de avocado si ton, reteta de aperitiv simpla si rapida
Crema de avocado si ton este un aperitiv deosebit! Se face foarte simplu si rapid, in maxim 5 minute este gata, iar combinatia dintre ton si avocado este nemaipomenit de gustoasa. Daca acum 5-6 ani nici nu voiam sa aud de avocado, acum nu-mi lipseste din frigider. Este un fruct extraordinar de sanatos, se poate folosi atat in retetele dulci, cat si in cele sarate.
Pentru o crema de ton si avocado delicioasa, trebuie sa folosim ingrediente de cea mai buna calitate. Este o regula pe care o aplic pentru absolut toate retetele care ies din bucataria mea. Asadar, pentru reteta de astazi am folosit o minunata conserva de ton file in ulei de floarea soarelui (200g) de la prietenii de la Lotka, iaurt grecesc si un avocado bine copt.
Neaparat sa incercati aceasta reteta cu avocado si ton, o sa va placa sigur. De data aceasta am facut niste bruschette, dar de sarbatori am facut oua umplute cu aceasta crema de avocado si au fost divine!
Crema de avocado si ton – Ingrediente (4 persoane)
- 1 conserva Lotka ton file in ulei de floarea soarelui (200 g)
- 1 avocado bine copt
- 65 g iaurt grecesc (degresat sau integral)
- 2 linguri ulei de masline
- 1-2 linguri suc de lamaie proaspat
- Sare
- Piper
- 8 felii de paine integrala
- 1 catel de usturoi
Crema de ton si avocado – Mod de preparare
- Punem fileul de ton intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga.
- Taiem avocado pe lungime, eliminam samburele, extragem pulpa si o punem in robot (pastram cateva feliute de avocado pentru toppingul bruschettelor. Le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa impiedicam oxidarea).
- Adaugam sucul de lamaie, 150 g ton (restul il pastram pentru toppingul bruschettelor), iaurtul grecesc, uleiul, sare si piper dupa gust. Actionam robotul la viteza medie, pentru 1 minut sau pana cand obtinem o crema de avocado si ton fina.
- Coacem feliile de paine in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 2-3 minute sau pana cand devin crocante.
- Imediat dupa ce le scoatem din cuptor, le frecam cu un catel de usturoi. Acest pas nu este obligatoriu, dar usturoiul da un gust aparte acestor bruschette.
- Lasam painea sa se raceasca complet, apoi ungem fiecare felie cu crema de avocado, iar pe deasupra adaugam fileul de ton ramas, desfacut in bucatele mai micute, si cateva cubulete de avocado.
Pofta buna!
Si daca pun un catel de usturoi in compozitie, nu ar fi acelasi gust ca atunci cand as unge painea cu usturoi? Multumesc!
A fost foarte bun!!
Azi am incercat aceasta combinatie dar fara usturoi. Ceva rapid de intins pe paine, delicios!
Sa va fie de bine, draga mea!
Mulțumesc pentru rețetă! 🌻