Gogogsi sarate cu macrou, reteta rapida de gogosi cu lingura
Nu sunt cele mai frumoase gogosi din lume, dar va asigur ca au un gust cu totul deosebit! Aceste gogosi sarate cu macrou si masline se fac foarte repede si se pot servi ca aperitiv, ideal imediat dupa ce le-am pregatit, calde. Nu spun ca reci nu sunt gustoase, eu si astazi am mancat vreo 2-3 gogosi, dar calde sunt o nebunie.
Aceste gogosele cu peste nu contin drojdie, deci nu este nevoie sa asteptam pana dospeste aluatul. Sunt niste gogosi sarate, rapide, cu praf de copt, gogosi cu lingura, asa cum sunt cunoscute de cei mai multi dintre noi, doar ca in versiune sarata.
Macroul file de la prietenii de la Lotka le-a dat un gust absolut minunat. Conserva de macrou file Lotka in ulei de masline contine 70% file de macrou, 28,7% ulei de masline si sare. Cel mai important pentru mine este ca produsele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti.
Gogosi sarate rapide, cu macrou si masline – Ingrediente (30 bucati)
- 250 g faina
- 100 g masline verzi
- 1 conserva file de macrou Lotka in ulei de masline (115 g)
- 2 oua
- 125 ml apa rece
- 25 ml ulei de floarea soarelui
- 4 g praf de copt
- sare
- piper
- 1 l ulei de floarea soarelui (pentru prajit gogosile)
Gogosi sarate rapide, cu macrou si masline – Mod de preparare
- Scurgem macroul si il punem in robot. Adaugam maslinele verzi (eu am folosit masline verzi umplute cu mici bucatele de ardei iute) si le tocam pana obtinem o compozitie omogena.
- Intr-un vas, adaugam ouale, sarea, apa si uleiul. Amestecam cu telul pana la omogenizare, nu mai mult (cca 1 minut).
- Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam, treptat, in amestecul de oua.
- Amestecam din nou, iar la sfarsit, adaugam mixul de masline si macrou.
- Amestecam pana cand aluatul gogosilor este omogen.
- Punem uleiul intr-o cratita incapatoare, pe foc mediu. Cand s-a incins, luam cu lingura mici portii de aluat de gogosi si le adaugam in cratita. Prajim gogosile cca 3-4 minute sau pana se rumenesc uniform.
- Scoatem gogosile cu peste din cratita si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Le lasam sa se scurga cateva secunde, apoi le servim cu cea mai mare pofta! Sunt atat de bune!
Pofta buna!
MINUNATE!!!!
Buna Laura, as avea o intrebare: crezi ca din acest aluat as putea forma si muffinuri pe care sa le coc in cuptor? 🙂 Multumesc
Draga Adria, ce idee frumoasa. Da, cred ca ies foarte bine sub forma de muffins.
Sunt delicioase!
Sa va fie de bine, draag mea!