Chec aperitiv cu masline, sunca si cascaval, reteta rapida de chec
Reteta de chec aperitiv cu masline, sunca si cascaval este foarte simpla si rapida, merita incercata pentru ca prepararea nu dureaza mai mult de 10 minute. Fac foarte des acest chec sarat, este ideal pentru micul dejun sau pentru pachetelul de scoala sau serviciu. Zilele trecute l-am refacut cu ce-mi ramasese prin frigider de la Revelion. Aveam 2 cutii de masline incepute, verzi si negre, o cutie de cubulete de prosciutto cotto si o bucata de cascaval.
Pentru ca nu mi-ar fi placut sa le arunc, am facut acest minunat chec pufos sarat. Nu va spun cat este de gustos si pufos! Puteti sa inlocuiti cascavalul clasic cu cascaval afumat sau cu mozzarella bine scursa, prosciutto cotto cu sunca sau bucatele de bacon, carnat afumat sau salam, iar maslinele cu ardei gras, rosii sau legume trase la tigaie si tocate marunt (dovlecei, vinete etc).
Se pastreaza de minune pentru cca 4 zile, intr-un recipient de plastic inchis ermetic. Noi il mancam la micul dejun, dar chiar si la pranz cand nu am prea mult timp pentru pregatit o masa mai bogata. De exemplu, ieri am mancat doua felii de chec cu un pate de prosciutto cotto si putina salata verde. A fost minunata aceasta combinatie.
Asa cum v-am spus la inceput, in 10 minute maxim se face acest pufos chec cu masline, iar modul de preparare este foarte foarte simplu si rapid. Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de chec.
Chec aperitiv cu masline – Ingrediente (forma 24 cm Ø)
- 300 g faina
- 3 oua
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml lapte
- 40 g parmezan ras
- 200 g cascaval clasic
- 125 g prosciutto cotto
- 50 g masline negre fara samburi
- 50 g masline verzi fara samburi
- 6 g praf de copt
- sare
- piper
Chec aperitiv cu masline – Mod de preparare
- Punem laptele, ouale si uleiul intr-un vas si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
- Amestecam faina si praful de copt si o cernem direct in vasul cu compozitia lichida. Adaugam si parmezanul ras si amestecam pana cand aluatul devine omogen.
- In aluatul checului adaugam maslinele taiate in feliute subtiri, cubuletele de prosciutto cotto si cascavalul taiat si el in cubulete potrivite. Amestecam pana le incorporam in aluat.
- Condimentam cu sare si piper dupa gust si punem aluatul intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc (putem sa folosim si forma clasica de chec, iese la fel de gustos) tapetata cu unt si faina.
- Nivelam frumos aluatul si introducem forma in cuptorul preincalzit la 180°C.
- Coacem checul aperitiv cca 35 minute sau pana cand se rumeneste frumos. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a scoate checul din cuptor. Daca iese umeda, il mai lasati inca cca 5 minute la copt.
- Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma 5 minute, apoi il rasturnam pe un gratar.
- Dupa ce se raceste complet, taiem deliciosul chec aperitiv cu masline in felii si il gustam cu pofta.
Pofta buna!
Bună ziua, îmi puteți spune, va rog frumos, pentru forma cu diametrul de 28 cm cu ce proporție ar trebui sa multiplic cantitățile?
Imi puteti spune daca se poate congela ?
Multumesc
Cristina, sigur, se poate congela.
Și eu fac acest aperitiv dar îl fac în forme de brioșe .Foarte apreciate și aspectuoase ptr o masă de sarbatori sau chiar ptr un pachețel.
Buna ziua. Am gasit multe retete online pentru un chec aperitiv, insa aceasta imi pare cea mai ok si as vrea sa ii dau o sansa, insa am o nelamurire. Oare asa multa faina trebuie adaugata pentru 3 oua? Imi puteti spune ca imbunatatiri aduce aceasta cantitate de faina? Ii ofera o alta textura? Multumesc mult!
Foarte multa faina la 3 oua.
Din păcate l-amfacut fără sa gândesc, vede ce iese 🙁 sper sa nu îl arunc
Nu este deloc pea multa faina. Pe langa oua, adaugam si lapte si ulei, deci aluatul va iesi cum trebuie.
Draga Alexandra, in niciun caz nu este prea multa faina. Faina nu este adaugata pentru 3 oua, trebuie sa iei in calcul si celelalte ingrediente. O sa iasa foarte bun, garantez, dar nu reduce faina pentru ca nu o sa iasa cum trebuie.
Un deliciu, mulțumim pentru rețetă!
Dupa coacere, iese putin umed in interior?
Bună Laura,
Am încercat rețeta de chec aperitiv cu măsline și șunca. A ieșit delicioasă și pufoasă.
Cu siguranță voi mai pregăti acest chec.