Wraps cu hummus si creveti – reteta culinara delicioasa si rapida
Pentru ca nu aveam foarte mult timp astazi si imi doream sa fac ceva cu adevarat delicios pentru masa de pranz, am scos punga de lipii din dulap si am construit aceasta reteta de wraps cu hummus de naut si mazare, salata verde si creveti. Combinatia a fost perfecta, am savurat aceste lipii umplute cu foarte mare pofta. Pentru hummusul de mazare si naut, am folosit minunatul ulei de canepa Elixir, este ideal pentru retetele noastre si pentru un stil alimentar #maisanatos.
Cum este obtinut uleiul de canepa Elixir
Uleiul de canepa Elixir, este obtinut prin presarea la rece a semintelor care, dupa ce au fost cultivate, sunt atent curațate de impuritati și presate la temperaturi de maxim 30 de grade. Apoi, uleiul obtinut este pus la decantat, iar astfel se obține un untdelemn bogat în proprietati nutritive.
Cum folosim uleiul de canepa in bucatarie?
Uleiul din seminte de canepa presat la rece Elixir poate fi consumat crud, iar doza zilnica recomandata este de 1 sau 2 lingurițe. Acesta poate fi consumat ca atare sau adaugat peste preparate calde, direct în farfurie (salate, varza, cartofi la cuptor, paste). Este un ulei excelent pentru sosuri pesto, pentru smoothies de legume sau fructe, supe reci.
Beneficiile uleiului de canepa
Datorita continutului bogat in Omega 3, uleiul din seminte de canepa ne ajuta sa prevenim bolile cardiovasculare, sa mentinem flexibilitatea celulelor pielii, iar acidul Gamma-Linolenic din semintele de canepa este benefic pentru tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei.
Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 contribuie la mentinerea sanatatii sistemului nervos, de asemenea acesti acizi sunt esentiali in tratarea pe termen lung a afectiunilor artritice.
Consumati-l cu incredere, are un gust minunat si este foarte sanatos.
Wraps cu hummus de naut si mazare – Ingrediente (4 persoane)
Ingrediente hummus
- 150 g naut fiert conservat
- 100 g mazare fiarta
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- ½ lingurita sare
- ½ lamaie medie (doar sucul)
- 4 -5 linguri ulei de canepa Elixir
- 2 linguri tahini
- 1 catel de usturoi
Ingrediente Wraps cu hummus de naut si mazare
- 4 lipii medii
- 1 catel usturoi
- 1 lingura ulei de floarea soarelui Elixir
- 200 g creveti
- 25 ml vin alb demisec
- 40-50 g salata verde/mix salata
- sare
- piper
Hummus de naut si mazare – Mod de preparare
- Punem o craticioara cu apa pe foc, iar in momnetul in care fierbe, adaugam 1 lingurita rasa de sare si mazarea. O fierbem cca 6-7 minute, apoi o scurgem si o racim sub jet de apa rece. O punem la scurs intr-o sita.
- Scurgem nautul, il clatim sub jet de apa rece si il lasam sa se scurga bine intr-o sita separata.
- Punem mazarea, nautul, catelul de usturoi curatat, patrunjelul, sucul de lamaie, sarea si tahini, in robot.
- Pornim robotul la viteza medie si adaugam treptat uleiul de canepa Elixir. Cand obtinem un sos omogen, stingem robotul (mentionez ca am folosit lamele de metal pentru prepararea hummusului).
Preparare creveti pentru wraps cu hummus de naut si mazare
- Intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, punem uleiul de flaorea soarelui si catelul de usturoi necuratat, dar zdrobit. Sotam usturoiul cca 1 minut, pe foc mic, apoi il scoatem din tigaie si adaugam crevetii.
- Ii tragem in tigaie cca 1 minut, apoi adaugam vinul alb, putina sare si piper.
- Cand vinul s-a evaporat (cca 2-4 minute), stingem focul, scoatem crevetii pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si, dupa ce se racesc, ii decorticam.
Asamblare wraps cu hummus de naut si mazare
- Incalzim lipiile intr-o tigaie antiaderenta, neunsa, pe foc mic, cateva secunde pe fiecare parte.
- Le ungem cu hummus de naut si mazare, adaugam crevetii si salata, le rulam si le servim imediat.
- Sunt delicioase. Pofta buna!
Nu uita! Daca vei cumpara unul dintre produsele Elixir din magazinele partenere (Auchan, Cora, Carrefour, DM, Lidl), poti castiga un City Break, un multicooker Philips, un mixer vertical Tefal, sorturi personalizate si baxuri de ulei. Tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi bonul si sa te inscrii in concursul Elixir.