Cannelloni cu ton si mozzarella – reteta italiana cu foi de lasagna si peste
Cannelloni (rulouri umplute din foi de lasagna) sunt perfecti pentru masa de pranz. Astazi va propun o reteta inedita, dar foarte gustoasa, sunt sigura ca o sa va indragostiti de ea. Umplutura este compusa din ton bucati Lotka in suc propriu, mozzarella, capere si busuioc. Ceva de vis!
Nu este deloc o reteta complicata si nici migaloasa, in maxim 30 de minute terminam de asamblat si bagat la cuptor deliciosii nostri cannelloni.
Pentru un gust perfect, am folosit 2 conserve de ton bucati Lotka in suc propriu, sunt conservele pe care le aleg cu drag pentru retetele mele. Nu contin E-uri, nici conservanti, iar ambalajul tonului bucati Lotka, unic pe piata din Romania, prin folia transparenta, ne permite vizualizarea produsului si a consistentei acestuia.
Cannelloni cu ton si mozzarella – Ingrediente (2-4 persoane)
- 9-10 foi de lasagna
- 2 conserve ton bucati Lotka in suc propriu (160g/conserva)
- 400 g rosii bucati in conserva
- 1 ceapa medie
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri capere
- 200 g mozzarella (100 g pentru umplutura + 100 g pentru topping)
- 20 g unt
- sare
- piper
Cannelloni cu ton si mozzarella – Mod de preparare
- Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa tocata marunt si o sotam pana se inmoaie (cca 1 minut pe foc mediu).
- Adaugam rosiile si cca ½ lingurita rasa de sare si amestecam. Fierbem sosul de rosii, cca 30 de minute, pe foc mic spre mediu. Cand capata o consistenta densa, stingem focul si il lasam sa se raceasca.
Fierbere foi de lasagna pentru cannelloni
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si foile de lasagna. Le fierbem 3 minute, nu mai mult, apoi le scoatem cu o paleta, le scurgem bine si le asezam pe un servet curat de bucatarie.
Preparare umplutura cannelloni
- Pentru umplutura, amestecam tonul bucati scurs, mozzarella taiata in cubulete mici, caperele desarate si tocate marunt si busuiocul tocat si el marunt. Asezonam umplutura cu sare si piper dupa gust.
Asamblare cannelloni cu ton si mozzarella
- Umplem foile de lasagna cu cate o lingura din amestecul de ton si mozzarella, le rulam si le asezam, una langa cealalta, intr-o forma (cel mai bine este sa folositi o forma ceramica) unsa cu putin unt.
- Acoperim cannelloni cu sucul de rosii, iar pe deasupra, asezam din loc in loc buchetelele de unt (20g).
Coacere cannelloni cu ton
- Introducem forma in cuptorul preincalzit la 200°C. Coacem cannelloni cca 20 minute, apoi scoatem forma din cuptor si adaugam pe deasupra 100 g mozzarella, taiata in bucatele mici.
- Introducem din nou forma in cuptor si mai coacem rulourile cu ton si mozzarella, inca 5-10 minute, sau pana cand mozzarella s-a topit perfect.
- Servim cannelloni calzi, sunt minunati! Pofta buna!
O reteta minunata! Usor de facut, usor de mancat si absolut savuroasa. Cred ca oregano nu ar trebui omis sub niciun motiv 🙂
Multumesc pentru inca o reteta reusita!
Sa va fie de bine, draga mea. Ma bucur mult ca v-a placut.