Paste cu ton si hribi, reteta cu ciuperci si paste fusilli
Nimic nu este mai gustos intr-o zi de toamna decat o portie de paste cu ton si hribi. Ador hribii, sunt ciupercile mele preferate, iar gustul lor ma intoarce in copilarie, cand ii culegeam din padurile bogate din Harghita, impreuna cu parintii mei.
Pentru reteta de astazi va recomand orice tip de paste format scurt, neaparat hribi si file de ton Lotka in ulei de floarea soarelui. Eu am folosit hribi congelati, din pacate gasesc foarte rar aici hribi proaspeti, dar si cei congelati sunt foarte gustosi si parfumati.
Tonul file face parte din cele 9 produse premium Lotka. Cei care prefera macroul sau tonul si pun accentul pe o nutritie sanatoasa si echilibrata, trebuie sa incerce aceste conserve minunate. Carnea este atent selectata, iar conservele sunt ambalate intr-un mod atractiv.
Tonul este bogat in proteine de calitate, acizi grasi omega 3, vitamine din grupul B, Vitamina D si A si minerale (calciu, seleniu, fosfor).
Paste cu ton si hribi – Ingrediente (2-4 persoane)
- 250 g paste fusilli/orice paste format scurt
- 1 conserva file de ton Lotka in ulei de floarea soarelui (200g)
- 200 g hribi congelati
- 150 g suc de rosii
- 2 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura patrunjel tocat
- sare
Paste cu ton si hribi – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita plina cu sare si pastele. Fierbem pastele al dente.
- Intre timp preparam sosul de ton si hribi: Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam cateii de usturoi curatati si tocati potrivit (nu foarte marunt).
- Sotam usturoiul cca 30 de secunde, pe foc mic (atentie sa nu se arda), apoi adaugam cuburile congelate de hribi. Amestecam si lasam pe foc mic spre mediu, cca 5 minute sau pana cand hribii sunt complet decongelati.
- Adaugam tonul file scurs, desfacut in bucatele mai mici, si amestecam inca 1 minut pe foc mic spre mediu.
- Adaugam sucul de rosii, patrunjelul tocat si sare dupa gust.
- Fierbem sosul de ton si hribi cca 4-5 minute, apoi adaugam pastele scurse in tigaie si 50-60 ml din apa in care au fiert pastele. Amestecam pe foc mediu inca 1-2 minute, stingem focul si le servim fierbinti.
- Puteti adauga in fiecare farfurie, putin patrunjel proaspat tocat marunt, parmezan ras si un strop de ulei de masline.
- Sunt delicioase aceste paste! Pofta buna.