Salata de paste cu sardine, reteta de vara delicioasa
Salatele sunt mancarea noastra preferata in zilele calde de vara. Extrem de simplu de facut, rapide, hranitoare si delicioase, pot fi mancate la pranz sau cina. Salata de paste cu sardine este atat de gustoasa incat am terminat-o in doar cateva ore. Ar fi trebuit sa ne ajunga si la cina, dar am tot gustat din ea pana au ramas in bol doar doua paste ratacite. Mentionez ca pastele folosite pentru aceasta reteta sunt colorate natural cu morcov, sfecla, curcuma, spanac si cerneala de sepie.
Pentru aceasta minunata salata de paste, am folosit o conserva de sardine in ulei vegetal King Oscar. Sardinele Oscar King sunt pesti salbatici, pescuiti in fiordurile norvegiene si din Marea Nordului. Sunt recoltate la maturitate si afumate cu lemn de stejar pentru un gust unic si usor afumat.
Calitatile nutritive ale sardinelor
Sardinele sunt bogate in acizi grasi polinesaturati Omega 3, in minerale (calciu, fosfor, fier, iod, potasiu, seleniu si magneziu) si vitamine, inclusiv B12 si D.
Stiati ca sardinele nu sunt o specie de peste?
Sardinele devin sardine printr-o metoda traditionala de procesare. „Sardine” este de fapt un termen generic aplicat unei varietati de pesti mici care au fost preambalate, gatite și ambalate in cutii. Exista 22 de specii diferite de pesti din întreaga lume care pot fi numite sardine.
Istoria brandului King Oscar
In anul 1873 este infiintata in Stavanger, Norvegia, Compania Stavanger Preserving Company. In 1880 Norvegia conserva si exporta primele conserve cu sardine. In anul 1893 sardinele afumate norvegiene sunt introduse in Statele Unite la Expozitia Mondiala din Chicago. In acceasi perioada sunt explorate si alte piete mondiale.
In 1902 Regele Oscar al II-lea al Norvegiei si Suediei acorda Companiei Christian Bjelland permisiunea regala pentru a-i folosi numele si portretul pe marca de sardine norvegiene.
În timp ce ambalarea sardinelor a devenit mecanizata în majoritatea partilor lumii, la King Oscar traditiile sunt respectate. Ambalarea fiecarui peste se face si astazi cu mana intr-o varietate de uleiuri sofisticate și sosuri gourmet.
Salata de paste cu sardine – Ingrediente (2-4 persoane)
- 200 g paste format scurt
- 1 conserva sardine in ulei vegetal Oscar King (110 g)
- 75 g masline negre feliate
- 100 g mazare
- ½ lamaie (doar sucul)
- 60 ml ulei de masline
- 200 g rosii cherry taiate cuburi
- 1 lingura plina patrunjel tocat
- sare
Salata de paste cu sardine – Mod de preparare – RETETA VIDEO
Salata de paste cu sardine – Mod de preparare – RETETA TEXT
- Fierbem pastele al dente, conform instructiunilor de pe cutie, le punem intr-o sita, le racim sub jet de apa rece si le lasam sa se scurga.
- Punem o craticioara cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 lingurita de sare si mazarea. O fierbem 3-4 minute, nu mai mult. Scurgem mazarea si o racim sub jet de apa rece. O lasam sa se scurga foarte bine.
- Punem pastele intr-un vas, adaugam mazarea, maslinele, rosiile cherry, sardinele scurse, patrunjelul tocat si sare dupa gust.
- Amestecam uleiul de masline si sucul de lamaie si adaugam sosul obtinul in salata.
- Amestecam cu grija si servim salata imediat sau o pastram in frigider, acoperita cu folie de plastic alimentara. Pofta buna!
SUPEER BUNA!
Ma bucur mult ca ti-a placut, draga mea.
Definitiv,o voi face.In ultima vreme ,ca niciodata inainte,mananc foarte multe salate.
Multumesc foarte mult,sunt sigura ca va fi foarte buna!
Draga Elena, sper mult sa iti placa. Noi o facem foarte des, este simplu de facut si delicioasa.