Tarta rapida cu ton si ardei, reteta cu ton Laura Adamache
Astazi va propun o reteta de tarta rapida cu ton si ardei, cu aluat foietaj, perfecta pentru zilele in care nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit. Eu am mereu in congelator un pachet de aluat foietaj, se pot face foarte multe retete rapide cu el, dulci sau sarate. Ingredientele acestei tarte sarate rapide sunt la indemana oricui, asadar va recomand cu drag sa o incercati pentru ca este simplu de facut si la fel de buna atat calda cat si rece.
Tarta rapida cu ton si ardei – Ingrediente (forma 26 cm diamentru)
- 1 foaie aluat foietaj rotunda
- 1 conserva ton in ulei de floarea soarelui/suc propriu (200g)
- 1 ardei gras rosu mediu
- 100 ml smantana pentru gatit (20% grasime)
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mediu
- 1 tulpina telina Apio (4-5 cm)
- 2 rosii medii
- 2 oua medii
- sare
- piper
- 1 lingura rasa pesmet
- 2 linguri ulei de masline
Tarta rapida cu ton si ardei – Mod de preparare
- Spalam ardeiul, il curatam si il taiem in cubulete mici. Curatam morcovul si il taiem si pe el in cubulete mici.
- Tocam ceapa, tulpina de telina Apio si rosiile in cubulete mici.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam mixul de legume tocate: ceapa, telina, morcovul, ardeiul si rosiile.
- Adaugam putina sare si piper proaspat macinat si le sotam pe foc mic spre mediu pana cand capata o consistenta al dente. Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, adaugam si tonul scurs bine.
- Stingem focul si le lasam sa se raceasca complet.
- Intr-un vas, amestecam ouale si smantana pana la omogenizare, nu mai mult. Adaugam legumele sotate reci si amestecam. Adaugam inca putina sare, daca este nevoie.
- Punem aluatul foietaj in forma (eu pun foietajul in forma cu tot cu foaia de hartie de copt in care a fost rulat) il intepam din loc in loc cu o furculita si il pudram cu pesmet.
- Adaugam umplutura si o intindem uniform.
- Rulam marginile aluatului peste umplutura, le ungem cu putin ulei de masline si coacem tarta rapida sarata in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 30 -35 de minute sau pana cand marginile sunt rumenite uniform.
- Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca 10 minute in forma, apoi o scoatem cu grija si o asezam pe un gratar.
- O putem servi calda sau rece. Este delicioasa! Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Tarta rapida cu ton si ardei
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
32 Review(s) Based on
O sa incerc reteta.O sa folosesc orice altceva in afara de peste,,,Ideea e buna,atragatoare…
Buna, ma intereseaza ce foietaj ai folosit?
Eu nu am gasit in comert rotund.
Merci 🙂