Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone


Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone – Retete Laura Adamache

Salam de biscuiti cu nuci detaliu felii
Salam de biscuiti cu nuci , desert rapid fara oua si unt

Cand mi se face dor de casa si de anii linistiti ai copilariei, intru in bucatarie si pregatesc un salam de biscuiti.

Este desertul cu care ne rasfata mama, pe mine si pe fratele meu, cel putin o data la doua saptamani. Ieri, dupa o zi destul de plina, m-am relaxat cu doua felii de salam de biscuiti.

Reteta pe care v-o propun astazi este diferita fata de Salamul de biscuiti clasic, dar cel putin la fel de gustoasa.

Nu folosim oua, iar untul este inlocuit cu mascarpone. Nucile usor prajite au dat salamului un gust irezistibil, cu greu m-am oprit dupa cele doua felii savurate alaturi de o cana fierbinte de ceai. Reteta acestui desert rapid este extrem de simpla si rapida.

Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone – Ingrediente (4 persoane)

  • 250 g mascarpone
  • 250 g biscuiti clasici cu vanilie
  • 125 g ciocolata neagra (50% continut cacao)
  • 20 g cacao
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 1-2 lingurite esenta de rom
  • 80 g miez de nuca
  • 1 varf cutit sare
  • 50-60 g zahar pudra (pentru tavalit)

Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone – Mod de preparare

  • Prajim miezul de nuca, intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pe foc mic, pentru 3-4 minute. Il punem intr-o farfurie si il lasam sa se raceasca complet.
  • Topim ciocolata la bain-marie, apoi o lasam sa se raceasca 3-4 minute sau pana cand atinge temperatura camerei.
  • Intr-un vas incapator punem mascarponele, bine scurs, cacaua, zaharul pudra vanilat si amestecam pana la omogenizare.
  • Adaugam ciocolata usor calduta, biscuitii taiati in bucatele potrivite, nucile tocate potrivit, esenta de rom si sarea. Amestecam pana cand compozitia este omogena.

Salam de biscuiti cu nuci detaliu preparare

  • Punem vasul in frigider, pentru 30-45 minute. Dupa repaus, rasturnam aluatul salamului pe o bucata de hartie de copt si il rulam intr-un cilindru de cca 15-20 cm lungime.
  • Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 1 ora sau in congelator pentru 15 minute. Eu va recomand sa il puneti in congelator, se va taia foarte frumos.
  • Inainte sa il servim, eliminam folia de plastic si tavalim salamul prin zaharul pudra. Il taiem in felii potrivite si il gustam cu pofta. Este delicios!

Salam de biscuiti cu nuci detaliu sectiune

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 74 Review(s)

21 comentarii la “Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, nu am incercat sa il congelez 10/15 zile. Mi-e teama ca branza mascarpone isi va schimba consistenta dupa decongelare.

  1. Oana spune:

    Buna, eu la salamul de biscuiti folosesc cate ceva pentru sufletul fiecaruia: stafide pentru cea mica, rahat si nuca pentru cel mare si pentru sotul meu pun nuca de cocos pe folie inainte de a-l monta. Interesanta si varianta cu mascarpone pe care o voi incerca cat de curand, pentru ca deja au trecut vreo doua saptamani de cand s-a terminat precedentul.
    Multumim pentru retetele minunate!

  2. Elena spune:

    Nu stiu unde era signora mascarpone pe vremea copilariei noastre,dar sa-i dea Dumnezeu sanatate cui a inventat-o !!!!!!! daca nu-mi luam seama mincam toata crema pina sa pun biscuitii,ca sa vedem daca mai trebe cacao,sa vedem daca mai trebe rom,sa vedem ce mai trebe …………..D E M E N T I A L salam de biscuiti,deja e amintire,facut ieri,terminat azi….

  3. Madalin Istrate spune:

    Absolut delicios!
    Tiramisu trebuie de pe acum sa se bata pentru mascarpone, are competitie pe masura cu acest salam de biscuti. Am retrait aromele copilariei, sarbatorile de iarna de acasa, savurand bucatica cu bucatica (si egoist fiind, chiar ascunzand ultima felie sa nu o gaseasca copiii, doar pentru mine:) ). Sarumana pentru reteta!

  4. Alina spune:

    Buna Laura, Am intrat de cateva ore pe site-ul tau si sunt frumos impresionata de retetele tale. Am sa incerc multe dintre acestea. Succes in continuare si asteptam cu drag sa ne oferi noi si noi retete. Alina

  5. Luana spune:

    Buna ziua,nu recomand,nu are nimic lichid.Biscuitii trebuie sa absoarba ceva lichid,mascarpone e o crema ,am lucrat foarte greu cu aluatul,gustul este foarte intens…..de ciocolata,cel putin nu pentru mine,il prefer pe cel clasic.

  6. Cornelia spune:

    Desert ideal pe caldura asta. Il voi face cu siguranta. Merge facuta reteta cu biscuiti tip petit beurre? In poza pare ca folosesti alt tip de biscuiti.

  7. Rafuc Petruta spune:

    Astazi v am incercat reteta,aluatul este delicios ,astept cu nerabdare sa l gustam.Eu am pus pe langa cele spuse de dvs si rahat.

  8. Ioana Isciuc spune:

    Azi am incercat reteta si pot spune ca e foarte buna dar foarte foarte dulce. Nu am respectat gramajul la zahar, am pus 30g dar sincer data viitoare voi pune zero zahar deoarece e dulce deja ciocolata. Chiar si cantitatea de ciocolata si de cacao o voi micsora. Am pus pe langa nuci si arahide si fistic. Delicioasa dar prea prea dulce. Imi omor pancreasul. 😅 Of

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor