Paste cu ton si lamaie – reteta de vara delicioasa
Pastele mele preferate in sezonul cald sunt cele cu ton, lamaie si patrunjel. Gustul este atat de proaspat si parfumat, sigur or sa va placa si voua. Le-am mancat prima data, acum multi ani, intr-un mic restaurant italian si desi nu eram convinsa de combinatia dintre paste, lamaie si ton, am fost pur si simplu uimita de gustul savuros al acestui preparat. Le fac foarte des vara si, de cate ori le vad in meniul restaurantelor, le comand cu ochii inchisi. Pentru niste paste lejere, de vara, va recomand tonul bucati Lotka in suc propriu, patrunjel proaspat si paste format lung (spaghetti, bucatini, tagliatelle etc)
Paste cu ton si lamaie – Ingrediente (2 persoane)
- 200 g paste format lung (spaghetti, bucatini, tagliatelle etc)
- 1 conserva ton bucati Lotka in suc propriu (160g)
- 2 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- ¼ lingurita mica ardei chili uscati sfaramati
- 1 lingura rasa patrunjel proaspat tocat
- 1 lamaie mica (doar sucul)
- 1 lingurita sare
- parmezan ras
Mod de preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele. Fierbem pastele al dente, conform instructiunilor de pe cutie.
- In timp ce pastele fierb, punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam 2 catei de usturoi, in coaja, usor zdrobiti. Ii sotam, pe foc mic, cca 1 minut apoi ii scoatem din tigaie.
- Adaugam tonul bucati scurs bine, amestecam cca 30 de secunde pe foc mic, apoi punem in tigaie cca 100 ml din apa in care fierb pastele, sucul de lamaie si ardeiul chili.
- Fierbem pe foc mic cca 2 minute, apoi adaugam pastele fierte al dente, scurse, si patrunjelul proaspat tocat.
- Amestecam pe foc mediu, 1 minut, stingem focul si servim pastele cu ton si lamaie imediat. Adaugam in fiecare farfurie parmezan ras dupa gust si, daca doriti, putin ulei de masline.
- Sunt minunate aceste paste!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Paste cu ton si lamaie
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
44 Review(s) Based on
Îs fabuloase de bune!!
Ma bucur mult ca ti-au placut, draga mea! Sa iti fie de bine.
E bună reteta si in general imi place tonul..însă sucul de la o lămâie medie e prea mult si inca eu am pus 250 g de paste. După gustul meu, a iesit acră oțet. Cel mult jumatate de lămâie mica ar fi mers.
Draga Lavi, poti folosi cat suc de lamaie doresti.
Eu, cât am stat in Italia, nu am văzut să pună cineva parmezan peste paste cu pește.
Asa se reinventeaza retetele 🙂
Mara, depinde de zona si de gusturi.
Delicioase.