Fursecuri fragede cu nutella, o reteta de dulciuri rapida si delicioasa
Fursecuri fragede – fara sa gresesc, pot spune ca sunt printre preferatele mele cand vine vorba despre pregatirea dulciurilor de Craciun. Se pregatesc foarte usor, rapid (aveti explicatii pas cu pas, in modul de preparare) si merg foarte bine in orice alta ocazie, in care timpul devine prea scurt pentru retete mai complicate.
Zilele trecute am avut de pregatit o cina super rapida pentru cativa prieteni si cum nu aveam suficiente ingrediente si nici timp pentru un desert elaborat, am facut aceste fursecuri rapide cu nutella.
Sunt atat de fragede, incat se topesc in gura, iar daca nutella nu va place, puteti sa le umpleti cu gem, crema de ciocolata sau crema de vanilie. Le-am ornat rapid cu putina ciocolata neagra topita la bain-marie si le-am pudrat cu fulgi de ciocolata.
Fursecurile merg foarte bine si simple sau pudrate cu zahar vanilat. Fursecurile cu nutella se pastreaza minunat la frigider (4-5 zile), intr-un recipient de plastic inchis ermetic.
Reteta este atat de simpla si rapida, incat va recomand, cu drag, sa o incercati neaparat!
Fursecuri rapide cu nutella – Ingrediente (12 bucati)
- 250 g faina
- 1 ou mediu
- 50 g zahar
- 3 g praf de copt
- 50 g unt moale
- 1 lingura ulei de floarea soarelui/arahide
- 2 linguri de lapte rece
- 1 varf cutit sare
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri pline nutella (pentru umplutura)
Fursecuri rapide cu nutella – Mod de preparare
- Punem in robot faina amestecata cu praful de copt, untul, uleiul, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si laptele rece. Mixam pana cand obtinem un aluat compact. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugam 1 lingura de lapte rece.
- Mutam aluatul pe planul de lucru pudrat cu putina faina si il framantam pana devine omogen.
- Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 5 mm (planul de lucru si facaletul trebuie sa fie pudrate cu faina din cand in cand, astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de el) si o ungem cu nutella. Avem grija sa lasam neunse cca 1 cm din marginile aluatului.
- Pliem foaia cu nutella la jumatate, pe latime, si sigilam bine marginile. Eu le-am presat cu o furculita.
- Asezam aluatul umplut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15 minute sau pana cand suprafata se rumeneste putin.
- Scoatem tava din cuptor, asezam aluatul copt pe un gratar si dupa ce s-a racit complet, il taiem in patratele micute.
- Daca dorim, ornam fursecurile cu ciocolata neagra topita si fulgi de ciocolata sau le pudram cu zahar vanilat. Sunt delicioase si foarte fragede!
Pofta buna!
Le voi incerca si eu ; trebuie sa fie delicioase! In care robot punem ingredientele pentru aluat ; in cel cu paleta sau cel cu lamele metalice?
Draga Ella, preparam aluatul in robotul cu lame metalice.
Chiar astăzi am făcut rețeta , super rapida și delicioasa. Cu siguranța va mai veni in casa.
Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut. Sa iti fie de bine!
Multumesc pt reteta! Acum 10 minute le-am gustat. Delicioase!!! Sunt pe lista pentru Craciun.
Sa iti fie de bine!