Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi


Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi – Laura Adamache

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi Laura Adamache
Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi, reteta pentru gratar

Desi iarna este anotimpul meu preferat, nu pot sa spun ca nu astept vara cu nerabdare in fiecare an. Una dintre partile frumoase ale verii, pe langa marea calma si albastra la care abia astept sa ajung, este gratarul. Nu stiu voi, dar eu asociez vara cu aroma de carne fripta pe gratar. Coastele de porc sunt preferatele mele, imi plac atat de mult, fragede si condimentate cu gust, cu o garnitura de cartofi fripti si ei pe gratar si o salata de sezon, in cazul de fata, o salata de baby spanac, nimic nu mi se pare mai gustos. Pentru coastele de porc am folosit condimente pentru coaste de la Kamis, fara glutamat de sodiu,  iar frigaruilor de cartofi le-a dat un gust divin condimentul pentru cartofi prajiti tot de la Kamis. Sa incercati neaparat reteta, nu o sa va dezamageasca sigur.

Coaste de porc la gratar – Ingrediente (4 persone)

  • 1,5 kg coaste de porc (scaricica)
  • 1 plic condimente pentru coaste Kamis (20g)
  • 2 linguri ulei de masline

Frigarui de cartofi noi la gratar – Ingrediente (4 persoane)

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 plic condimente pentru cartofi prajiti Kamis (25g)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 12-14 rosii cherry

Coaste de porc la gratar – Mod de preparare

  • Curatam pielita prezenta in partea inferioara a coastelor. O indepartam cu grija, cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit. Aceasta pielita tinde sa se stranga in timpul frigerii, asadar este indicat sa o eliminam. Facem o incinzie cu varful unui cutit ascutit si apoi o tragem cu mana pana in capatul opus al coastelor.

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi detaliu

  • Ungem uniform coastele de porc cu condimentele Kamis (coastele trebuie sa fie foarte bine acoperite cu condiment). Le asezam intr-un vas incapator, il acoperim cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 6-8 ore.

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi detaliu preparare

  • Dupa repaus, scoatem coastele din frigider, indepartam excesul de condimente cu ajutorul unui servet de de hartie de bucatarie, apoi le ungem, uniform, cu ulei de masline.

Cum frigem coastele pe gratarul din bucatarie?

  • Incingem gratarul, apoi reducem focul la minim. Punem coastele pe gratarul incins si le frigem, cca 5-6 minute pe fiecare parte. Frigerea pe gratar pe gaz necesita o atentie sporita. Bucatile de coaste vor fi atent supravegheate in timpul frigerii si intoarse in mod regulat, la un interval de 5-6 minute, inclusiv pe partea cu os si margini. Coastele sunt patrunse in momentul in care, daca le intepam in partea cu carne, lichidul care va iesi este transparent.

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi detaliu preparare

Cum frigem coastele pe gratar cu lemne sau carbuni?

  • Si in acest caz avem nevoie de foarte multa atentie. Jarul trebuie sa fie potolit cand asezam coastele pe gratarul bine incins. Le intoarcem de pe o parte pe cealalta, la interval de 5-6 minute, pana cand coastele sunt perfect patrunse.

Cartofi noi la gratar – Mod de preparare

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi reteta

  • Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi le indepartam coaja frecandu-i cu partea abraziva a unui burete nou de spalat vase.
  • Umplem o oala cu apa, o punem pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingura rasa de sare si cartofii noi intregi.
  • Ii fierbem cca 10 minute sau pana cand se inmoaie partial, apoi ii strecuram si ii lasam cca 5 minute sa se raceasca putin.
  • Intr-un vas separat, amestecam condimentele pentru cartofi prajiti Kamis cu 3 linguri de ulei de masline.
  • Punem cartofii in vas si ii imbracam uniform in aceasta marinada.

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi reteta

  • Facem frigarui alternand cartofii noi si rosiile cherry (daca avem cartofi noi prea mari, ii taiem in jumatati). Ii frigem pe gratarul incins, la foc mediu, ca 2-3 minute pe fiecare parte.

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi reteta pe gratar

  • Servim coastele cu frigaruile de cartofi si rosii, imediat dupa preparare. Eu am facut si o salata de baby spanac . Am amestecat baby spanac (300g) cu 2 linguri de ulei de masline, sare si 1 lingura de otet balsamic.

Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi detaliu final

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor