Cartofi gratinati cu macrou, reteta delicioasa cu peste
Ieri am pregatit pentru masa de pranz o reteta deosebit de gustoasa, cartofi gratinati cu macrou, ceapa, marar din belsug si cascaval afumat. Daca nu ati incercat pana acum aceasta combinatie, neaparat sa faceti reteta. Am servit acest preparat cu muraturi rapide care au mers de minune impreuna cu acesti cartofi gratinati (reteta muraturilor vine in curand pe blog). Pentru aceasta reteta am folosit o conserva de file de macrou Lotka in ulei de floarea soarelui, un produs fara E-uri si fara conservanti.
Cartofi gratinati cu macrou – Ingrediente (2 persoane)
- 4 cartofi medii
- 1 conserva file de macrou Lotka in ulei de floarea soarelui (115 g)
- 1 ceapa alba medie
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri marar proaspat tocat marunt
- 100 ml smantana pentru gatit
- 50 g cascaval afumat
- sare
- piper
Cartofi gratinati cu macrou – Mod de preparare
- Curatam cartofii si ii taiem in felii foarte subtiri (din nou, mandolina pentru legume este utila pentru a obtine felii de aceeasi grosime).
- Umplem o cratita cu apa si o punem pe foc mic. Adaugam feliile de cartof si o lingurita cu sare si le fierbem pentru cca 2-3 minute (calculate din momentul in care apa incepe sa fiarba). Feliile de cartof trebuie sa fie fierte al dente.
- Scurgem cartofii si ii lasam sa se scurga si raceasca, intr-o sita, cca 10 minute.
- Curatam ceapa si o taiem julienne (solzisori). Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam ceapa. O sotam pe foc mic, pana cand se inmoaie.
- Scurgem uleiul din conserva de macrou Lotka, tocam marunt mararul si taiem in feliute foarte subtiri cascavalul afumat.
- Ungem cu ulei de masline un vas de teracota sau ceramic, de 16 cm diametru, si formam un prim strat de cartofi. Peste el adaugam putina ceapa si un file de macrou sfaramat. Adaugam marar, 1 lingurita de smantana, putina sare si piper.
- Continuam sa formam straturi, in ordinea descrisa mai sus, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi.
- Ungem uniform ultimul strat cu smantana ramasa si adaugam pe deasupra feliile de cascaval.
- Gratinam cartofii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 15 minute sau pana cand cascavalul se topeste complet.
- Servim cartofii gratinati cu macrou imediat, cu muraturi rapide sau o salata de sezon.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Cartofi gratinati cu macrou
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
6 Review(s) Based on