Risotto cu macrou si ciuperci – Retete culinare Laura Adamache
Risotto este unul dintre preparatele mele italiene preferate. Imi place atat de mult incat l-as gati in fiecare saptamana. Pentru ca sotul meu nu este fan risotto, trebuie sa inventez mereu combinatii care sa-l atraga. Ciupercile, fructele de mare, dar mai ales pestele sunt absolut minunate in risotto, de data aceasta am ales pentru masa de pranz un risotto cu macrou si ciuperci champignon. A fost deosebit de gustos, va recomand cu mare drag sa incercati acaeasta reteta, sunt sigura ca o sa va placa.
Macroul la gratar in suc natur #RIOMare este excelent pentru aceasta reteta. Toate conservele din noua gama #GrilledMackerel pot fi consumate ca atare sau folosite in retete diverse care necesita preparare termica.
Sa nu uitam ca macroul este un peste cu un continut ridicat de Omega 3, proteine, vitamine (E, K, D, A, C, B) si minerale (calciu, magneziu, potasiu si seleniu), indiferent de modalitatea de consum aleasa, acesta isi pastreaza proprietatile nutritive. Pe siteul RIO Mare gasiti foarte multe idei de retete inedite pregatite cu aceste conserve delicioase de peste.
Risotto cu macrou si ciuperci – Ingrediente (2 persoane)
- 150 g orez Arborio/Carnaroli/Vialone Nano
- 1 conserva Grilled Mackerel RIO Mare in suc natur (120 g)
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 150 g ciuperci champignon proaspete
- 400 ml supa vegetala
- sare
- piper
- patrunjel (optional)
Risotto cu macrou si ciuperci – Mod de preparare
- Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile taiate in felii subtiri (ciupercile champignon de crescatorie nu se spala, se sterg foarte bine cu un servet umed de bumbac).
- Sotam ceapa si ciupercile, pe foc mic spre mediu, cca 3 minute, apoi adaugam orezul si amestecam pe foc mediu inca 1-2 minute.
- Adaugam in tigaie 100 ml de supa vegetala calda. In momentul in care supa este absorbita de orez, adaugam din nou 100 ml supa si tot asa pana terminam toata supa vegetala.
- Cu doua minute inainte de a stinge focul, adaugam macroul RIO Mare bine scurs si sfaramat in bucatele micute, piper proaspat macinat si putina sare daca este nevoie.
- Amestecam si dupa doua minute, stingem focul.
- Servim risotto cu macrou si ciuperci, fierbinte, imediat dupa preparare. Daca doriti, puteti adauga si putin patrunjel in fiecare farfurie.
Pofta buna!