Quesadilla cu ton si cascaval – Retete culinare Laura Adamache
Quesadilla cu ton si cascaval afumat este preparatul care ma salveaza in zilele foarte aglomerate. Se poate manca la micul dejun, pranz sau cina. Quesadilla este un tip de placinta mexicana, cu o umplutura de branza (queso, in spaniola) si alte ingrediente. Umplutura se aseaza intre doua foi de tortilla, lipii atat de indragite de mexicani. Tortillas se pot manca simple sau se pot folosi ca baza pentru burritos, enchiladas, quesadillas.
Quesadilla cu file de ton Lotka in ulei de masline si cascaval afumat este o mancare extrem de simplu de facut, iar daca o servim si cu o salata mixta de sezon, obtinem o masa extrem de delicioasa si satioasa.
Quesadilla cu ton si cascaval afumat – Ingrediente (4 persoane)
- 4 lipii tip tortilla
- 1 conserva file de ton Lotka in ulei de masline
- 75 g smantana pentru gatit
- 10 g mustar Dijon
- 50 g telina Apio tocata marunt
- 30 g ceapa rosie/alba tocata marunt
- 200 g cascaval afumat ras pe razatoarea cu gauri mari
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare pas cu pas – Sandvis cu ton cu foi de tortilla
- Punem intr-un vas smantana, mustarul, telina Apio si ceapa tocate marunt, fileul de ton Lotka bine scurs si zdrobit cu furculita, sare si piper dupa gust. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa.
- Punem in tigaia unsa cu ulei de masline o lipie tortilla, distribuim 2-3 linguri de compozitie de ton pe intreaga suprafata a lipiei, iar pe deasupra umpluturii adaugam 2-3 linguri de cascaval ras.
- Acoperim umplutura cu o alta foaie de tortilla si o presam usor.
- Prajim quesadilla la foc mic spre moderat, cate 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand cascavalul este complet topit.
- Procedam in acelasi mod si cu a doua quesadilla.
- Scoatem cu grija quesadilla din tigaie si o asezam pe o farfurie. O taiem in triunghiuri si o servim imediat. O salata, asezonata cu ulei de masline, sare si otet balsamic, este o garnitura excelenta pentru quesadilla.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Quesadilla cu ton si cascaval afumat
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4 Review(s) Based on
…si daca as inlocui smantana cu maioneza? nu de alta, dar in capatul de lume unde ma aflu este cam greu cu smatana…
Daniel, sigur, o poti inlocui cu maioneza.
F buna reteta, ne-a placut tuturor. In general cand fac reteta asta fac umplutura mai multa dar prepar lipiile exact cat ne trebuie ca sa le mancam calde , restul de umplutura il utilizez a doua sau a treia zi. Asadar ati putea pune pe blog niste retete de umplutura care s-ar pastra bine in frigider vreo 2-3 zile? ( de preferat fara carne tocata etc ci mai degraba un amestec de legume, sau alta umplutura pe baza de thon??)
Draga Madi, in curand voi posta o umplutura foarte gustoasa, cu legume fripte, sigur o sa-ti placa.
Hy
Este vorba cumva de umplutura din reteta Placinta la tigaie cu ton si legume?
Madi, nu este aceeasi umplutura.