Salata de conopida ton si masline, o reteta delicioasa pentru pranz sau cina
Daca in copilarie fugeam de aceasta minunata leguma, acum conopida se afla foarte des in meniul nostru, mai ales iarna cand o gasim cu usurinta in magazine. Conopida este o leguma foarte sanatoasa, bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Contine calciu si are un continut mare de vitamina K, fosfor, acid folic si vitamina B6. Chiar daca nu indragiti neaparat aceasta leguma, ganditi-va cat este de sanatoasa. Merita sigur sa ii faceti loc in bucataria voastra. Astazi va propun o salata gustoasa cu conopida, masline negre si ton file in ulei de masline Lotka. O putem manca simpla, eventual cu cateva felii de paine prajita, la pranz sau la cina.
Salata de conopida, ton si masline – Ingrediente (2-4 persoane)
- 500 g conopida (cantarita dupa ce o curatam)
- 1 borcan ton file LOTKA in ulei de masline (200 g)
- 10 -15 masline negre fara samburi
- 1 catel usturoi
- 1 lingura plina patrunjel tocat
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de masline
Salata de conopida, ton si masline – Mod de preparare
- Curatam conopida, o spalam si o desfacem in buchetele. Fierbem conopida cca 15 minute intr-o oala cu apa fierbinte in care am adaugat o lingurita cu sare. Dupa fierbere, conopida trebuie sa aiba o consistenta usor crocanta.
- Scurgem conopida, o trecem printr-un jet de apa rece si o lasam sa se scurga si raceasca foarte bine.
- Punem buchetelele reci de conopida intr-un vas, adaugam maslinele, fileul de ton Lotka scurs si desfacut in bucatele mai micute, catelul de usturoi dat prin razatatoarea cu gauri mici, sare si piper dupa gust si uleiul de masline. Adaugam si patrunjelul tocat marunt si amestecam pana la omogenizare.
- Servim salata cu ton cu pofta. Este delicioasa!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Salata de conopida, ton si masline
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
42 Review(s) Based on