Placinta rapida cu dovlecei si urda, o reteta cu dovlecei zucchini
Astazi va propun o delicioasa placinta rapida cu dovlecei cu urda. Ideal ar fi sa folositi dovlecei zucchini, dar daca nu ii aveti prin frigider, puteti folosi si dovlecei romanesti, cei cu coaja verde deschis. Este buna oricum si oricand, calda sau rece, la micul dejun, pranz sau cina.
Eu nu prea am avut rabdare sa se raceasca, imi place mult placinta calda, asa ca imediat dupa ce s-a racit putin, am taiat 2 bucati si le-am mancat cu pofta.
De data aceasta am folosit urda de vaca pentru umplutura, dar am facut-o si cu ricotta de nenumarate ori, este la fel de gustoasa in ambele variante.
Placinta rapida cu dovlecei si urda – Ingrediente (tava 32×28 cm)
- 2 foi dreptunghiulare aluat foietaj (1 pachet are 250 g)
- 300 g urda de vaca
- 2 linguri ulei de masline
- 100 g smantana pentru gatit
- 2 oua medii
- 2 catei de usturoi
- 100 g parmezan ras
- 5 dovlecei medii
- sare
- piper
- 1 galbenus + 2 linguri de lapte (pentru uns)
Placinta rapida cu dovlecei si urda – Mod de preparare
- Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii dam prin razatoarea cu gauri mari. Amestecam dovleceii rasi cu 1 lingurita rasa de sare si ii punem la scurs intr-o sita, pentru cca 30 de minute. Dupa ce s-au scurs ii stoarcem bine bine cu mana.
- Punem intr-o tigaie antiaderenta uleiul de masline, pe foc mediu. Adaugam cateii de usturoi intregi, zdrobiti cu lama unui cutit si ii sotam cca 1 minut in uleiul incins. Ii eliminam din tigaie si adaugam dovleceii bine scursi.
- Ii sotam cca 2-3 minute sau pana cand se inmoaie partial.
- Scoatem dovleceii din tigaie si ii punem din nou in sita. Ii presam cu o lingura foarte bine si ii lasam sa se raceasca complet. Vom folosi doar 250 g de dovlecei sotati pentru aceasta placinta.
- Pentru umplutura, punem intr-un vas urda, smantana si ouale si mixam pana la omogenizare. Adaugam parmezanul ras, dovleceii bine scursi, sare si piper dupa gust si amestecam bine.
- Tapetam tava cu unt si faina si punem prima foaie de aluat foitaj. Distribuim uniform umplutura si o acoperim cu a doua foaie.
- Intepam foaia din loc in loc cu o furculita si o ungem cu amestecul de galbenus si lapte. Daca dorim, putem pudra placinta cu seminte de susan sau mac.
- Coacem placinta rapida cu dovlecei si urda, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30-40 de minute, sau pana cand se rumeneste uniform.
- O taiem dupa ce se raceste, daca avem rabdare, si o gustam cu pofta. Este foarte buna atat rece cat si calda.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Placinta rapida cu dovlecei si urda
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
10 Review(s) Based on