Pateuri cu ton, aperitiv cu foi de placinta subtiri
Dupa pateurile cu carne, cele cu ton sunt preferatele mele si ale sotului meu. Foile subtiri de placinta si umplutura de ton, cartofi si patrunjel se combina de minune. Desi aceste pateuri cu ton se prajesc de obicei, eu le coc la cuptor, sunt mult mai lejere si la fel de crocante si gustoase. Tonul bucati in suc propriu, de la prietenii de la Lotka, a dat umpluturii un gust minunat. Neaparat sa incercati aceste pateuri cu ton Lotka, se fac simplu si sunt bune si calde si reci.
Pateuri cu ton – Ingrediente 8 bucati
- 8 foi subtiri de placinta
- 1 conserva ton bucati in suc propriu Lotka (160 g)
- 2 cartofi albi medii fierti (300 g dupa fierbere si curatare)
- 2 oua medii
- 1 lingura patrunjel tocat
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- seminte de mac/susan
Pateuri cu ton – Mod de preparare
- Spalam cartofii bine si ii fierbem in coaja, pentru cca 30 de minute, sau pana cand ii putem strapunge usor cu furculita.
- Ii scoatem din cratita si ii lasam sa se raceasca complet.
- Dupa ce s-au racit, ii dam prin razatoarea cu gauri mici. Peste cartofi adaugam ouale, patrunjelul tocat marunt, tonul scurs bine, sare si piper dupa gust.
- Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Intindem o foaie subtire de placinta pe planul de lucru si o ungem cu foarte putin ulei. Peste foaia unsa asezam o a doua foaie si o ungem si pe ea cu putin ulei. Taiem foile in 2 fasii de cca 10-12 cm latime.
- Asezam in partea de jos a fiecarui dreptunghi cate o lingura plina cu umplutura.
- Aducem unul din coturile aluatului peste umplutura, astfel incat sa obtinem un triunghi, apoi din nou pliem triunghiul cu umplutura, in partea opusa, si tot asa pana cand avem un pateu in forma de triunghi.
- Procedam in acest fel pana cand terminam foile si umplutura.
- Asezam pateurile cu ton in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem cu foarte putin ulei si le pudram cu seminte de mac sau susan.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
- Le scoatem din tava, le asezam pe un gratar, le lasam cateva minute sa se raceasca, apoi le servim cu pofta. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Pateuri cu ton
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Au fost bune. Mulțumesc pt reteta.
Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut! Sa iti fie de bine.
Laura, esti o minunatie a gastronomiei online! Ti-am cumparat toate cartile…si inevitabil tot aici vin! Multumesc.
Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri! Te imbratisez cu mult drag.
Retetele tale sunt corect redate,de multi ani le tot folosesc …se obtin produse gustoase si apreciate de catre ”consumstorii pofticiosi”…MULTUMESC LAURA …
Cu mult drag, Gabi! Ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele. Te imbratisez cu drag!
Arata minunat! Se pot servi si reci?
Sigur ca da, sunt foarte bune si reci.