Rulada de spanac cu crema de ton, aperitiv pentru sarbatori
Rulada de spanac cu crema de ton este un aperitiv foarte gustos si aspectuos pentru Craciun sau Revelion, nelipsita la noi in familie de pe masa de sarbatori. Se face extrem de simplu, o puteti prepara chiar alaturi de cei mici, sigur vor fi incantati de culoarea acestei rulade si vor manca cu o placere deosebita spanacul, ingredientul principal al aluatului de rulada. Fileul de ton Lotka in ulei de masline, a dat un gust minunat umpluturii, iar daca vreti sa scurtati timpul de preparare, puteti folosi spanac congelat. Haideti sa vedem cum se prepara aceasta delicioasa rulada de spanac cu crema de ton.
Rulada de spanac cu crema de ton – Ingrediente tava dreptunghiulara 30×26 cm
- 250 g spanac (cantarit dupa ce il sotam)
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline + 100 ml apa calda
- 4 oua medii
- 30 g faina
- 3 g praf de copt
- 30 g parmezan ras
- sare
- piper
Ingrediente umplutura – Rulada de spanac cu ton
- 140 g file de ton Lotka in ulei de masline
- 250 g crema de branza
- sare
- piper
Rulada de spanac cu crema de ton – Mod de preparare
- Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie larga antiaderenta. Cand uleiul este incalzit, adaugam catelul de usturoi intreg, in coaja, usor zdrobit cu lama unui cutit, si il sotam cca 30 de secunde, la foc moderat.
- Eliminam catelul de usturoi si adaugam spanacul (eu am folosit spanac congelat cuburi. Pentru cantitatea de care avem nevoie in reteta, folosim cca 500 g spanac congelat). Il sotam in uleiul aromat pana se decongeleaza, apoi adaugam apa si acoperim cu capac.
- In momentul in care spanacul a pierdut tot lichidul, stingem focul si il lasam sa se raceasca complet intr-o sita.
- Dupa ce spanacul s-a racit si scurs foarte bine, il pasam cu blenderul, apoi adaugam ouale intregi, parmezanul ras, faina amestecata cu praful de copt, sare si piper dupa gust. Amestecam pana la omogenizare.
- Tapetam forma cu unt/ulei si hartie de copt si adaugam compozitia aluatului. O intindem astfel incat sa obtinem un strat uniform de cca 1 cm grosime.
- Coacem blatul de rulada, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute.
- Imediat dupa ce il scoatem din cuptor, il rasturnam pe o foaie de hartie noua de copt. Inlaturam hartia pe care s-a copt blatul de rulada.
- Rulam blatul in noua foaie de hartie de copt, strangem bine capetele si il lasam sa se raceasca complet, la temperatura camerei (cca 1 ora). Dupa ce s-a racit, punem blatul ruladei in frigider, infasurat in hartia de copt, pentru inca 1 ora.
Preparare crema de ton
- Punem fileul de ton intr-o sita si il lasam sa se scurga foarte bine.
- Dupa ce s-a scurs, il punem intr-un vas, adaugam crema de branza si mixam cu blenderul pana obtinem o crema omogena. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Asamblare rulada de spanac cu crema de ton
- Eliminam hartia de copt si ungem blatul de rulada, uniform, cu crema de ton.
- O rulam cu grija. Invelim rulada in folie de aluminiu alimentara si o punem in frigider pentru minim 3 ore.
- Dupa repaus, feliem rulada de spanac cu crema de ton si o servim cu pofta. Este delicioasa!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Rulada de spanac cu crema de ton
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
35 Review(s) Based on
draga laura, printul este dezastru, ai print, vreau sa descarc si reclama ,publicitatea, chestiile cu cookie ma enerveaza la culme deoarece acopera reteta, ia da i si tu sa vezi cum iese….o sa ajung sa fotografiez cu mobilul reteta sau la clasicul copiat in carnetel 🙁
Draga Aurelia, cand dai click pe print, poti selecta din stanga, la „Pages”, ce pagini vrei sa printezi. O sa incerc sa introduc un nou plugin de print, dar pana atunci, selecteaza exact paginile pe care le vrei.
Te imbratisez cu drag!
…Sunt nedumirita !…cand ungem foaia de rulada cu crema ?
…M-am lamurit !
Draga Laura, esti extraordinara!!!
Iubesc retetele tale!!! Cand nu stiu ce sa mai gatesc, intru si mai iau cate o reteta de la tine. Iti multumesc pentru toata munca ta de a impartasi cu noi toate retetele tale!❤😘
Drala Luly, multumesc mult pentru apreciere. Te imbratisez cu drag!