Poveste cu gust de Craciun – Sarbatori fericite, dragilor!
Craciunul, cea mai frumoasa si magica sarbatoare din an, l-am asteptat intotdeauna cu nerabdare si emotie! Imi amintesc cu atat de mult dor cum mergeam impreuna cu tati sa cumparam bradul de Craciun, iar in timp ce eu si fratele meu il impodobeam, din bucatarie incepeau sa razbata primele arome delicioase ale preparatelor de Craciun. Cozonacii si carnatii erau specialitatea tatalui meu, mami se ocupa de friptura de porc, sarmale (niciodata nu am mancat sarmale mai gustoase decat cele ale mamei mele), salata de boeuf si piftie. Cert este ca atunci nu imi dadeam seama cata munca se ascunde in spatele Craciunului, eram incantata de brad, cadouri, zapada si de preparatele delicioase pregatite de parintii mei.
De copilarie ma despart foarte multi ani, Craciunul a ramas pentru mine la fel de frumos, chiar daca mai putin alb, bradul si preparatele traditionale sunt prezente in fiecare an in casa noastra, pregatite cu grija si dragoste dupa retetele parintilor mei.
Cand am organizat pentru prima oara masa de sarbatori departe de casa si familie, am urmat sfatul parintilor mei: “Indiferent ce vrei sa gatesti, foloseste ingrediente de cea mai buna calitate si o sa ai o masa ca in povesti”. Au avut dreptate! De atunci, indiferent daca organizez o masa de sarbatori sau pentru prietenii mei, aplic acest sfat.
Dintre preparatele sarate pentru masa de Craciun si Revelion, va invit sa incercati salata de icre de crap, preparate cu Unisol din ulei de prima presa, carnatii de casa, o reteta pe care o faceam impreuna cu tati de Craciun si delicioasa placinta cu carne si ciuperci a mamei mele.
Deloc nu mi-a fost usor sa fac o selectie a dulciurilor de Craciun, va propun prajitura cu crema de vanilie si visine, o amintire atat de dulce si delicioasa a zilelor de sarbatoare, pregatita cu Ulei Unisol de prima presa si multa dragoste, cozonacul cu rahat si turta dulce.
Craciun fericit si imbelsugat alaturi de cei dragi, iar anul 2018 sa va aduca multa sanatate si impliniri!