Mini tarte cu linte si bacon


Mini tarte cu linte si bacon, reteta aperitiv pentru sarbatori

Mini tarte cu linte si bacon detaliu
Mini tarte cu linte si bacon, aperitiv pentru meniul de Revelion

In perioada sarbatorilor de iarna, mai ales de Revelion, imi place sa pregatesc multe aperitive delicioase si rapide. Aceste mini tarte cu linte si bacon sunt atat de gustoase si simplu de facut, chiar trebuie incercate. In meniul italian de Revelion, lintea este mereu prezenta, in general se serveste cu cotechino, un tip de carnati grosi preparati din carne si slanina de porc, destul de grasi dar deosebit de gustosi. Se spune ca orice preparat cu linte consumat in noaptea de Revelion ne va aduce bogatie in anul care urmeaza. Astazi va propun un aperitiv simplu cu linte, sa va poarte noroc in 2018. Pentru aceaste mini tarte, am folosit o minunata conserva cu linte de la prietenii mei de la Sun Food.

Mini tarte cu linte si bacon – Ingrediente (6 mini tarte – 10 cm Ø)

  • 1 pachet aluat foietaj dreptunghiular
  • 240 g linte Sun Food
  • 1 catel usturoi
  • 100 g bacon
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui

Mini tarte cu linte si bacon – Mod de preparare

  • Scurgem lintea, o clatim sub un jet de apa rece si o lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs complet, o condimentam cu sare si piper dupa gust (adaugam sare cu moderatie pentru ca baconul este deja sarat) si, daca dorim, cu un catel de usturoi dat prin razatoarea cu gauri mici. Amestecam bine.
  • Decupam aluatul foietaj cu o forma rotunda de aceeasi dimensiune cu cea a formelor in care vom coace mini tartele.
  • Ungem formele cu putin ulei, asezam in fiecare forma cate un cerc de aluat foietaj si il intepam cu furculita din loc in loc.
  • Adaugam cate doua felii de bacon, asezate in cruce, in fiecare forma de tarta. Feliile de bacon trebuie sa fie mai lungi decat formele de tarta cu cca 2 cm.
  • Peste bacon adaugam cate 2 linguri din amestecul de linte si condimente, iar peste umplutura de linte putem adauga 1-2 bucatele mici de bacon Acesta va deveni crocant dupa coacere, este absolut minunat.

Mini tarte cu linte si bacon detaliu preparare

  • Introducem mini tartele cu linte si bacon in cuptorul preincalzit la 200°C si le coacem cca 13 minute sau pana cand sunt perfect rumenite si baconul este crocant.
  • Le scoatem din cuptor, le lasam cateva minute sa se raceasca in forma, apoi le extragem cu grija si le servim cu pofta. Eu le-am ornat cu cate o feliuta de rosii cherry.
  • Mini tartele cu linte si bacon se pot servi calde sau reci. Eu le prefer calde, dar si reci sunt foarte foarte gustoase.

Mini tarte cu linte si bacon, reteta Sun Food

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini tarte cu linte si bacon
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor