Tarta biscuit cu ciocolata, cea mai delicioasa idee pentru micul dejun
Tarta biscuit cu ciocolata este o idee excelenta pentru cei care prefera un mic dejun dulce.
Este o reteta atat de simpla si buna, in plus o putem face chiar si cu doua zile inainte de a o consuma, se mentine perfect, la temperatura camerei, inchisa ermetic intr-un recipient de plastic sau pur si simplu asezata pe o farfurie si acoperita cu un vas de plastic.
Eu ador ciocolata amaruie, dar sigur ca o puteti inlocui cu ciocolata cu lapte sau alba, iar pentru cei care nu iubesc ciocolata de niciun fel, ma gandesc ca ar merge de minune inlocuita cu alune, nuci sau migdale, tocate nu foarte marunt. Nu va ramane decat sa o incercati, sigur o sa fie pe placul intregii familii.
Tarta biscuit cu ciocolata – Ingrediente (forma 20 cm Ø)
- 220 g faina
- 125 g unt
- 120 g zahar
- 1 ou mediu
- 4 g praf de copt
- un varf cutit bicarbonat de sodiu alimentar
- 4 g Nesquick/cafea de orz (1 lingura rasa)
- un varf cutit sare
- 75 g ciocolata neagra/lapte tocata potrivit
Tarta biscuit cu ciocolata – Mod de preparare
- Topim untul la bain-marie, iar in momentul in care este complet topit, stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam bine si lasam compozitia sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, adaugam oul si amestecam pana la omogenizare.
- Intr-un vas separat amestecam faina, nesquick, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
- Adaugam amestecul de faina si nesquick peste mixul lichid de unt si zahar, adaugam si ciocolata tocata potrivit si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
- Punem aluatul tartei biscuit intr-o forma tapetata cu unt si faina si il presam cu lingura intr-un strat uniform.
- Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 minute, sau pana cand suprafata se rumeneste uniform.
- Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o putem orna cu ciocolata alba topita si codite de ciocolata cu lapte, sau, simpla, eventual pudrata cu putin zahar vanilat.
- Servim tarta biscuit, taiata in felii, cu multa pofta, la micul dejun sau oricand simtim nevoia de un desert rapid si delicios.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Tarta biscuit cu ciocolata
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
9 Review(s) Based on
Buna Laura, se poate lasa aluatul la frigider, apoi intins si decupat ca biscuitii?
Multumesc, pupici.
Sigur ca da, Pupici!