Chiftelute de linte, aperitiv delicios si simplu de facut
Ador lintea! Imi place in supe, mancaruri, chiftele si alte preparate la fel de gustoase, asa ca nu e de mirare ca imediat dupa ce am intrat in posesia noilor conserve cu linte de la Sun Food, m-am apucat si am facut niste chiftele de linte delicioase, atat de bune, incat nici nu mai stiu in cat timp s-au terminat. Conservele cu linte de la Sun Food, contin doar apa, sare si linte, sunt minunate, neaparat sa le incercati. Chiftelutele de linte de astazi sunt foarte simple si rapide, calde sau reci, sunt la fel de gustoase. Noi le-am mancat cu salata la pranz, as fi vrut sa pastrez si pentru cina cateva, dar nu a fost posibil.
Chiftele de linte – Ingrediente (14 bucati)
- 1 conserva linte Sun Food
- 2 felii de paine alba fara coaja, veche de 2-3 zile
- 1 catel de usturoi
- 1 ou mediu
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- 1 lingurita plina patrunjel tocat
- pesmet (pentru tavalit chiftelutele)
- 75 ml ulei de arahide/floarea soarelui
Chiftele de linte – Mod de preparare
- Scurgem lintea, o clatim sub un jet de apa rece si apoi o lasam la scurs intr-o sita. Punem feliile de paine intr-un vas si le acoperim cu apa rece. Le lasam la inmuiat cca 10 minute.
- Punem lintea scursa bine intr-un vas, adaugam oul, painea inmuiata scursa bine, catelul de usturoi zdrobit, parmezanul, patrunjelul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Formam chiftele de marimea unei nuci si le tavalim prin pesmet.
- Incalzim uleiul de arahide intr-o tigaie antiaderenta si adaugam chiftelutele de linte, usor aplatizate inainte. Le prajim cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Chiftele de linte rosie
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3 Review(s) Based on
Buna Laura,imi spui te rog daca lintea nu trebuie blenduită,nu trebuie sa fie pasta?Multumesc!
Draga mea, eu framant aluatul, dar daca vrei compozitia sa fie foarte foarte fina, poti pasa nautul la blender.