Cartofi copti umpluti cu ton si urda, o reteta delicioasa pentru zilele reci de toamna
Imi amintesc si acum serile reci de iarna cand mama ne pregatea cartofi copti pe care ii mancam cu unt si sare. Aroma cartofilor copti imi aminteste cel mai mult de copilarie, imi plac si acum la fel de mult ca atunci. Ei bine, cartofii copti de astazi sunt absolut minunati! Dupa ce ii coacem, ii umplem cu un amestec delicios de ton si urda sau ricotta, pentru cei care sunt mai departe de casa si nu gasesc urda in magazine. Am folosit o conserva de file de ton Lotka in suc propriu, un produs minunat, fara E-uri sau conservanti.
Cartofi copti umpluti cu ton si urda – Ingrediente (2 persoane)
- 2 cartofi mari albi
- 1 conserva file de ton Lotka in suc propriu
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura sare grunjoasa
- 2 linguri urda/ricotta
- 2 linguri anghinare marinata/ardei marinati
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- 150 g mozzarella
- sare
- piper
Cartofi copti cu ton si urda – Mod de preparare
- Spalam cartofii, ii stergem bine, ii ungem uniform cu uleiul de masline si ii pudram cu sarea grunjoasa.
- Coacem cartofii in cuptorul preincalzit la 200°C, asezati direct pe gratarul cuptorului (sub gratar pozitionam tava de cuptor), pentru 30-40 de minute.
- Scoatem cartofii din cuptor, ii lasam sa se raceasca 10-15 minute, apoi ii taiem in doua. Extragem cu grija miezul si il punem intr-un vas.
- Punem intr-un vas ceapa tocata, tonul scurs, anghinarea sau ardeii scursi bine si tocati marunt, patrunjelul, urda sau ricotta, sare si piper dupa gust.
- Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Umplem jumatatile de cartof, le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 5-6 minute.
- Scoatem tava din cuptor, adaugam mozzarella taiata in cubulete mici si gratinam cartofii inca 3-4 minute sau pana cand branza se topeste complet.
- Servim imediat cartofii copti umpluti cu ton si urda. Sunt deliciosi.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Cartofi copti umpluti cu ton si urda
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
6 Review(s) Based on
Buna ziua! Nu se regaseste momentul adaugarii tonului in aceasta reteta! Se poate mai mare atentie, va rog!!!