Placinta cu aluat foietaj si ton, o reteta simpla si rapida, cu un gust desavarsit
Propunerea mea de astazi este aceasta minunata placinta cu ton si cartofi. Este o reteta deosebita, simpla si rapida, pe care o putem savura alaturi de cei dragi. Tonul bucati in ulei de masline de la prietenii de la Lotka, i-a dat acestei placinte un gust minunat. Aroma care mi-a invadat bucataria in timpul coacerii a fost de nedescris, asa ca imediat dupa ce am scos placinta cu ton si cartofi din cuptor, am lasat-o doar cateva minute sa se raceasca, apoi am taiat-o si am mancat cu pofta doua felii. Cu greu am reusit sa opresc cateva bucatele pentru micul dejun. Calda sau rece este excelenta, va recomand cu drag sa o incercati.
MAI MULTE RETETE DE PLACINTE AICI
Placinta cu ton si cartofi – Ingrediente (4 persoane)
- 1 foaie dreptunghiulara aluat foietaj (265 g)
- 350 g cartofi reci fierti curatati (3 cartofi medii)
- 1 conserva Lotka ton bucati in ulei de masline 160g
- 1 ceapa rosie medie
- 100 g mozzarella
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 galbenus + 3 linguri lapte + 2 linguri mix seminte (pentru uns placinta)
Placinta cu cartofi si ton – Mod de preparare
- Este bine daca fierbem cartofii, in coaja, cu o zi inainte de prepararea placintei cu ton. Daca nu este posibil acest lucru, fierbem cartofii, in coaja, apoi ii lasam sa se raceasca cca 3-4 ore. Dupa ce s-au racit, ii curatam si ii taiem in cubulete potrivite.
- Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata julienne si o sotam cca 1 minut, pe foc mediu. Dupa ce s-a inmuiat, adaugam cartofii si amestecam cu grija, pe foc mic, inca 1-2 minute. Cartofii nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa fie incalziti si sa imprumute aroma delicioasa a cepei.
- Stingem focul si lasam ceapa si cartofii sa se raceasca complet.
- Dupa ce s-au racit, adaugam tonul bine scurs, mozzarella taiata in cubulete, sare si piper dupa gust si amestecam cu grija.
- Desfacem aluatul foietaj si il asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Cu muchia unui cutit, impartim aluatul in 3 parti egale, dar nu il taiem inca, doar presam cutitul pe aluatul foietaj astfel incat sa avem aceste 3 parti bine delimitate.
- Taiem marginile aluatului in fasii de 1 cm, iar in partea centrala adaugam umplutura placintei cu ton.
- Acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
- Ungem placinta cu amestecul de galbenus si lapte si o pudram cu mixul de seminte.
- O coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste uniform.
- O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca cateva minute, apoi o servim cu pofta. Placinta cu ton si cartofi este la fel de buna si rece.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Placinta cu ton si cartofi
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
27 Review(s) Based on
„La placinte-inainte”!
Abia astept sa o fac, fiind sigura ca va fi tare buna.Tot ce am incercat a fost bun,asa ca,nu am nici un dubiu.
Multumesc tare mult!
Cu mult drag, Elena!
cum sa o conserv?am nevoie sa o trimit cu de la Galati la Timisoara. Se strica de pe o zi pe alta intr-o masina fara frig?
Draga Angelica, nu se strica sigur de pe o zi pe alta.
Buna! Cu ce gresesc? Eu cumpar foaie aluat dar are 800 g. Tu spui in reteta de 275 grame…
Draga Aura, pachetele cu aluat foietaj cumparate de mine au 265 g.
Taie foaia astfel incat sa aiba in jur de 265-270 g si congeleaza restul aluatului ramas.