Mancare de burta cu fasole boabe, reteta italiana incredibil de gustoasa
Nu am cuvinte sa descriu gustul mancarii de burta cu fasole boabe. Chiar daca suntem obisnuiti sa vedem burta de vita intr-o ciorba (vezi reteta de ciorba de burta) sau in tuslama, combinatia dintre fasole si burta este mai mult decat delicioasa.
Duminica a fost o zi racoroasa la noi, perfecta pentru aceasta mancare tipic italiana.
Am facut o mamaliga si o salata de ceapa si nu va spun cu cata pofta am mancat-o. Burta de vita prefiarta este excelenta pentru aceasta mancare, la fel si fasolea boabe de la prietenii mei de la Sun Food. In cca 1 ora avem mancarea de burta si fasole gata pregatita.
Neaparat sa o savurati impreuna cu familia sau prietenii dragi. Reteta este simpla, haideti sa vedem cum se prepara aceasta minunata mancare de burta cu fasole boabe.
Mancare de burta cu fasole boabe – Ingrediente (4-6 persoane)
- 800 g burta prefiarta
- 1 conserva fasole boabe Sun Food
- 500 ml suc de rosii
- 100 g cuburi pancetta / bacon afumat cuburi
- 150 ml supa vegetala/apa
- 1 ceapa mare alba
- 2 morcovi medii
- 1 tulpina de cca 8 cm telina Apio / 2 linguri cuburi telina radacina
- 2 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mancare de burta cu fasole boabe – Mod de preparare
- Taiem burta in fasii potrivite, nu foarte subtiri, scurgem boabele de fasole, le spalam sub un jet de apa rece si le lasam la scurs.
- Tocam ceapa si usturoiul, nu foarte marunt, taiem in cubulete potrivite morcovii si telina Apio.
- Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta si cand s-a incalzit adaugam cubuletele de pancetta. Cand grasimea devine translucida, adaugam morcovii, telina, ceapa si ustuoiul si le sotam, pe foc mediu, pana cand ceapa se inmoaie.
- Adaugam burta si amestecam, tot pe foc mic, inca 2-3 minute.
- Adaugam sucul de rosii, supa vegetala, sare si piper dupa gust si frunzele de dafin si acoperim cratita cu capac. Nu punem prea multa sare pentru ca sosul o sa scada in timpul fierberii si nu vrem o mancare prea sarata. Spre sfarsitul prepararii, gustam mancarea si daca mai este nevoie, adaugam inca putina sare si piper.
- Lasam mancarea de burta sa fiarba 30 de minute, pe foc mic spre mediu, apoi ridicam capacul si adaugam fasolea boabe, bine scursa.
- Amestecam cu grija si o fierbem inca cca 25-30 de minute.
- Servim mancarica de burta cu fasole boabe, calda, cu mamaliga si salata de ceapa. Este delicioasa!
Pofta buna!
Pare f. interesanta. In cel mai scurt timp o s-o prepar.
Revin la comentariul de mai sus. Dupa parerea mea, o cutie cu boabe Sun Food este extrem de putin. Intr-o cutie abia daca este o mana de boabe.Este adevarat ca continutul este deosebit de bon.
Florin, poti folosi mai multa fasole daca doresti, dar pentru un gust echilibrat, eu zic ca este suficienta o singura conserva.
Am degustat-o in seara aceasta in italia si a fost nespus de buna. Gustul extrem de echilibrat.
O foarte buna alternativa la ciorba de burta tradiționala.
Abia aștept sa ajung acasă și o gătesc conform rețetei tale.
Robert
Robert, este o combinatie foarte reusita. Si mie imi place foarte mult aceasta mancare.
Minunata reteta! O pun la retete de testat! 😉 Multumim pentru minunatele retete! 😉
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut.
Am facut, desi am fost intrigata de combinatie. Foarte buna 🙂 Multumesc
Cu mult drag! Sa va fie de bine!
Am mâncat in Italia acest fel de mâncare, pot sa spun ca mi-a placut extraordinar de mult.Acum ca am descoperit rețeta o sa o fac cu siguranta .
Draga mea, abia astept sa imi cum a iesit. Eu ador aceasta mancare.