Crostini cu porumb si crema de branza, aperitiv de vara delicios
Cred ca una dintre cele mai delicioase si minunate idei pentru o cina de vara sunt acesti minunati crostini cu porumb si crema de branza, branza feta mai exact. Daca nu vreti sa aprindeti cuptorul special pentru feliile de paine, puteti sa folositi un gratar sau un prajitor de paine. Va spun sigur ca o sa va indragostiti de crema de branza feta, merge mancata si simpla, intinsa pe felii de paine prajita (o puteti imbogati cu chives tocat marunt, marar, boia dulce sau afumata etc.). Pentru reteta de crostini am folosit 1 conserva de porumb dulce de la prietenii mei de la SunFood, conservat dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari.
Crostini cu porumb si crema de branza – Ingrediente (2-4 persoane)
- 1 bagheta
- 225 g branza feta + 70 g creme fraiche (ingrediente pentru crema de branza)
- 1 conserva porumb dulce SunFood
- 10 rosii cherry/8 rosii piccadilly
- 4 linguri ulei de masline
- 5-6 frunze busuioc proaspete
- sare
- piper
Crostini cu porumb si crema de branza – Mod de preparare
- Taiem branza feta in cubulete mici, le punem in robot, adaugam creme fraiche si mixam pana cand obtinem o crema de branza fina. Punem crema intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara, si il punem in frigider pentru cca 30 de minute.
- Scurgem porumbul boabe, il clatim sub jet de apa rece si il lasam sa se scurga complet.
- Adaugam doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si boabele de porumb bine scurse. Le pudram cu putina sare si piper si le rumenim la foc mediu, cca 1-2 minute, scuturand des tigaia sau amestecand cu o lingura de lemn. Scoatem boabele de porumb pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet.
- Feliem franzela si coacem feliile obtinute in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 6-7 minute, sau pana cand s-au rumenit uniform.
- Spalam rosiile, le stergem si le taiem in jumatati. Curatam samburii, apoi le taiem in bucatele potrivite. Punem rosiile intr-un vas, adaugam frunzele de busuioc rupte in bucati, 2 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust si amestecam bine.
- Ungem fiecare felie de paine cu crema de branza, adaugam 1 lingurita de salata de rosii si bucuioc si 1 lingurita de porumb boabe.
- Servim crostini cu porumb si braza de feta imediat. Sunt deliciosi!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Crostini cu porumb si crema de branza
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
13 Review(s) Based on