Salata de vara cu ton, preferata familiei mele in lunile calde de vara
Salata de vara cu ton este o reteta pe care trebuie neaparat sa o incercati. Dressingul de iaurt grecesc, ulei de masline, usturoi si parmezan, se potriveste de minune cu salata iceberg si cu tonul file Lotka in ulei de masline, iar bucatelele crocante de paine prajita intr-un mix de ulei de masline si unt, condimentate cu oregano, au dat o nota in plus acestei retete de salata de vara cu ton. Crocanta si delicioasa, salata iceberg poate fi inlocuita cu salata romana, iar tonul cu piept de pui feliat, fript pe gratar si taiat in cubulete potrivite. Eu va recomand sa o incercati cu ton, este incredibil de buna.
Salata de vara cu ton – Ingrediente (4 persoane)
- 1 salata iceberg/1 salata romana
- 1 borcan ton file LOTKA in ulei de masline (200 g)
Crutoane cu oregano – Ingrediente
- 200 g paine alba fara coaja
- 3 linguri ulei de masline
- 30 g unt
- ½ lingurita oregano uscat
Dressing Salata de vara cu ton – Ingrediente
- 1 catel usturoi
- 2 linguri iaurt grecesc
- 50 g parmezan ras
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie proaspat
- sare
- piper
Crutoane cu oregano si Dressing salata – Mod de preparare
- Pentru crutoane: Punem uleiul de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu. Cand untul s-a topit, adaugam feliile de paine taiate in cubulete potrivite si oregano. Amestecam si le prajim pe foc mediu pana cand sunt perfect rumenite pe toate partile. Le scoatem din tigaie, le punem intr-o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet.
- Pentru dressing: Zdrobim catelul de usturoi cu ajutorul presei, adaugam parmezanul ras si o lingura de ulei de masline din cantitatea totala specificata in reteta si frecam pana obtinem o pasta. Intr-un vas separat emulsionam iaurtul grecesc, uleiul de masline ramas si sucul de lamaie. Adaugam mixul de usturoi si parmezan in emulsia de iaurt si amestecam cu grija. La sfarsit, condimentam sosul cu sare si piper dupa gust. Daca sosul este prea dens, il putem dilua cu o lingurita cu lapte rece.
Salata de vara cu ton – Mod de asamblare
- Rupem salata iceberg in bucatele potrivite, nu foarte mici, si le punem intr-un vas. Adaugam tonul file Lotka scurs bine si desfacut in bucati, crutoanele reci si amestecam.
- Adaugam dressingul pe deasupra, amestecam si servim salata imediat.
- Este delicioasa! Pofta buna!
Sarut mana. Ar fi foarte bine daca titlul NOI CE GATIM BUN IN WEEKEND ? sa existe la fiecare sfarsit de saptamana . Multumim.
Florin, newsletterul se trimite saptamanal tuturor abonatilor. Tu nu il primesti?
Vai ce bine arata aceasta salata!!!Sigur o voi face si eu!!!E super ptr mic dejun sau cina!!!
Arata nenaipomenit.
Diseara o incerc negresit. Multumesc pt idei, esti grozava Laura!
Cu mult drag!