Crema la pahar cu limoncello si piersici, un desert de vara racoros si aromat
O minunatie de gust are aceasta crema la pahar cu limoncello (lichior de lamaie), piersici si amaretti. Este un desert ideal pentru serile calde de vara, servit rece, direct din frigider. Pentru aceasta reteta de crema la pahar am folosit o conserva de compot de piersici in sirop slab indulcit de la prietenii mei de la Sun Food, un produs 100% natural, perfect pentru creme, prajituri, torturi si alte delicii dulci si parfumate. Crema de limoncello poate fi folosita cu succes si pentru torturi sau prajituri. In acest caz, recomandarea mea este sa o amestecati cu cca 200 g frisca bine mixata.
Crema la pahar cu limoncello, piersici si amaretti – Ingrediente 3 pahare/3 borcane de 200 g
- 500 ml lapte de vaca
- 100 g zahar tos fin
- 50 g faina
- 4 galbenusuri medii
- coaja unei lamai biologice mici
- 50 ml lichior Limoncello
- 18 biscuiti amaretti
- 1/2 conserva compot piersici Sun Food
Crema la pahar cu limoncello, piersici si amaretti – Mod de preparare
- Scurgem piersicile (siropul se bea, nu se arunca, este foarte foarte bun), apoi le taiem in cubulete potrivite si le lasam intr-o sita cu gauri dese pana cand preparam crema.
- Spalam lamaia foarte bine, o stergem si curatam doar partea galbena a cojii (partea alba va da un gust amar cremei, asadar vom fi atenti ca sub coaja galbena sa nu existe nicio bucatica de coaja alba).
- Punem laptele intr-o craticioara, adaugam coaja de lamaie si il punem pe foc mediu. Cand laptele este fierbinte, stingem focul si acoperim craticioara cu capac.
- Intre timp, intr-un vas separat, amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul si faina.
- Dupa cca 10 minute, eliminam coaja de lamaie, turnam laptele peste amestecul de galbenusuri si amestecam bine.
- Punem mixul obtinut in cratita si fierbem crema pana cand incepe sa se ingroase (cca 5 minute). Adaugam lichiorul limoncello si fierbem crema in continuare, amestecand continuu, pana cand obtinem o consistenta cremoasa (cca 10 minute pe foc mic).
- Stingem focul si acoperim crema cu folie de plastic alimentara (folia trebuie pozitionata in contact direct cu crema). O lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem in frigider pentru cca 3-4 ore.
- Dupa ce crema s-a racit, punem in pahare un strat de crema, 2 biscuiti amaretti si piersicile taiate in cubulete, apoi adaugam un alt strat de crema, biscuiti amaretti si piersici si un ultim strat de crema cu limoncello.
- Ornam fiecare pahar de crema cu limoncello cu amaretti zdrobiti si un biscuit intreg si felii de piersici Sun Food.
- Punem paharele de crema cu limoncello in frigider pentru 2-3 ore, apoi servim cu pofta acest minunat desert de vara.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Crema la pahar cu limoncello, piersici si amaretti
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
24 Review(s) Based on
Cu ce am putea înlocui lichiorul? 😘
Dana, il poti inlocui cu 50 ml sirop de lamaie diluat (amesteci 20 ml apa cu 30 ml sirop de lamaie).
usor de facut si buna