Supa de rosii cu busuioc si parmezan, reteta italiana pentru un pranz rapid
Astazi va propun o reteta delicioasa si rapida de supa crema de rosii cu busuioc si parmezan.
Recunosc ca am fost destul de sceptica cand am gustat prima data aceasta supa. Nu din cauza rosiilor si nici a busuiocului, ci datorita cojii de parmezan care este introdusa in supa in timpul fierberii.
Nu va spun ce gust divin capata supa si cu cate pofta am mancat-o! Vara fac aceasta supa cu rosii proaspete, dar cand nu gasim in piata sau magazine rosii cu gust sau daca nu avem mult timp de stat in bucatarie, va recomand o conserva de rosii intregi de la Sun Food, dulci si gata decojite, numai bune de adaugat in supa sau mancare.
Mai multe retete supa crema mai jos:
Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan – Ingrediente (4 persoane)
- 1 conserva rosii intregi decojite Sun Food (400 g)
- 1 ceapa mica
- 1 tulpina telina apio (10 cm)
- 2 catei usturoi
- 1 coaja de parmezan (4-5 cm lungime)
- 1/2 lingurita rasa zahar
- 800 ml supa de legume/apa
- 7-8 frunze busuioc
- 2 linguri ulei de masline + 25 g unt
- sare
- piper
Supa crema de rosii cu busuioc si rozmarin- Mod de preparare
- Tocam marunt ceapa, telina apio si usturoiul.
- Punem uleiul de masline si untul intr-o oala antiaderenta si cand untul s-a topit, adaugam legumele tocate. Le sotam 1-2 minute, la foc mic spre mediu, sau pana cand ceapa devine translucida.
- Adaugam conserva de rosii, zaharul si frunzele intregi de busuioc si amestecam pe foc mic inca 2-3 minute.
- Adaugam coaja de parmezan si supa de legume si acoperim oala cu un capac.
- Fierbem supa de rosii cca 35 de minute, iar inainte de a stinge focul adaugam sare si piper dupa gust. Stingem focul si eliminam coaja de parmezan.
- Pasam supa cu blenderul vertical si o servim cu crutoane sau cu parmezan ras si un strop de ulei de masline. Este delicioasa!
Pofta buna!
Aseara iubita mea mi-a facut supa asta crema cu busuioc si parmezan. Foarte buna a iesit.
Sa iti fie de bine, Alin. Ma bucur ca ti-a placut.
Am facut supa ta. E axcelenta!!!
Multumesc pentru reteta.
Sa iti fie de bine, draga mea.
foarte delicioasa reteta! recomand!
Sa va fie de bine!
cate rosii proaspete pun la reteta?multumesc
Draga mea, 400 g de pulpa de rosii proaspete. Le oparesti cateva secunde in apa clocotita, cureti coaja, elimini semintele si apa de vegetatie si cantaresti pulpa obtinuta.
Nu stiu exact cate rosii intra, aproximativ 7-8 rosii medii.
Delicioasa, am gătit supa crema de rosii și fetele mele s-au îndrăgostit de ea
Draga Alina, ma bucur mult ca v-a placut. Pupici!
E a doua oară când fac supa asta. Este vis! ❤️ 🤗
Sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut!
Iubesc supa asta si o fac aproape saptamanal. De data aceasta, nu am telina apio, am doar normala. O pot folosi pe aceasta? Multumesc
Sigur ca da.
Buna, Laura. Am facut aceasta supa de nenumarate ori. Este favorita mea. 🙂
Voiam sa-ti multumesc pentru reteta ! In plus, ma pot lauda ca doar asa pot manca si eu apio. 🙂
Am facut supa asta incepand de acum 2 ani cand am gasit reteta ta. Am dat pe spate multi pretentiosi cu ea, pentru ca intr-adevar, este absolut minunata.
Nu stiu daca e pe placul tuturor, dar noi introducem patratele de mozarella la final, iar combinatia este delicioasa.
Multumesc pentru reteta!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Delicioasa! Mulțumesc
O fi buna?
Coaja de parmezan este partea dura de la capatul feliei? Aceea nu este cerata?