Prajituri bundt cu fructe tropicale, un desert rapid si delicios pentru micul dejun
Faptul ca prefer un mic dejun dulce nu cred ca mai este o noutate pentru nimeni. Daca in urma cu ani buni mancam un sandvis la primele ore ale diminetii, acum nu-mi inchipui micul dejun fara ceva dulce. Astazi am avut pofta de ceva special, cu gust exotic si racoritor, mai exact de prajituri bundt cu fructe tropicale. Daca nu aveti forme de bundt cake, puteti folosi forme pentru muffins sau chiar o tava de chec de 22×10 cm. Fructele tropicale de la prietenii mei de la Sun Food au fost minunate pentru aceasta reteta.
Prajituri bundt cu fructe tropicale – Ingrediente (4 prajituri de 12 cm Ø fiecare)
- 190 g faina
- 20 g amidon de porumb
- 125 g zahar tos fin
- 5 g praf de copt
- 150 g fructe tropicale Sun Food + 1 lingura rasa faina
- 3 oua medii
- 220 g iaurt grecesc
- 30 g ulei de nuca de cocos
- un varf cutit sare
Prajituri bundt cu fructe tropicale – Mod de preparare
- Punem fructele tropicale intr-o sita si le lasam sa se scurga foarte foarte bine.
- Punem intr-un vas faina, amidonul si praful de copt cernut si le amestecam.
- Intr-un vas separat adaugam ouale intregi si un varf de sare si amestecam usor. Adaugam iaurtul grecesc bine scurs, uleiul de nuca de cocos topit si racit si zaharul. Amestecam cu un tel pana cand ingredientele sunt omogenizate.
- Punem mixul de faina si amidon in vasul cu amestecul lichid si amestecam doar pana la omogenizare, nu mai mult.
- Tocam marunt fructele tropicale foarte bine scurse, le pudram cu o lingura de faina, apoi le adaugam in compozitia micilor prajituri bundt. Amestecam cu grija, de jos in sus, pana le incorporam in compozitie.
- Tapetam formele de bundt cake cu unt si faina si le umplem pe trei sferturi cu compozitia obtinuta.
- Coacem prajiturile bundt in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le scoatem din cuptor, le lasam 4-5 minute in forme, apoi le rasturnam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
- Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar pudra vanilat sau le ornam cu o glazura de portocale. Pentru glazura, amestecam 150 g zahar pudra si 2-3 linguri de suc de portocale proaspat. Punem glazura intr-un sac a poche si ornam fiecare prajitura bundt. Dupa ce glazura s-a intarit, le gustam cu pofta. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Prajituri bundt cu fructe tropicale
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
16 Review(s) Based on
Ce am putea pune in loc de ulei de nuca de cocos?
Draga Raluca, aceeasi cantitate de ulei de floarea soarelui.
Buna Laura,
Merge inlocuit uleiul de nuca de cocos cu ulei de floarea soarelui?
Mersi!
Alina, da, poti folosi aceeasi cantitate de ulei de flaorea soarelui.
Dragă Laura, e bestială reţeta asta! Am făcut-o chiar acum şi cu greu mă abţin să nu înfulec toată cantitatea 🙂
O singură modificare, de nevoie, am făcut: deoarece iaurtul meu grecesc avea doar 140g, l-am completat cu 80g de ricotta.
Prăjitura e elastică şi moale, are o consistenţă perfectă. Cred că o voi încerca şi sub formă de tort cu o cremă uşoară de lămâie.
Felicitări şi mulţumesc!
Sa iti fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-a placut reteta.
Mie mi se pare prea mult iaurtul, a trebuit sa adaug faina ca sa fiu sigura ca mi iese ceva comestibil si asa a fost la limita, cred ca e mai degraba 100 g iaurt
Draga Otilia, ingredientele au fost cantarite foarte atent, ca intotdeauna. Ce tip de iaurt ai folosit? Cel grecesc are o consiteta mai densa decat iaurtul clasic.