Penne cu sos de rosii si smantana, reteta delicioasa cu paste format scurt
Astazi in bucataria mea a fost multa voie buna, am gatit altfel, am gatit cu stil. M-am jucat cu ingredientele si le-am combinat intr-o minune de reteta, cu sos de rosii, paste penne si smantana. In timp ce le preparam, ma gandeam ca pastele penne seamana cu niste mici bijuterii, perfecte pentru o tinuta trendy, tipica femeilor nonconformiste care transforma bucataria intr-un spatiu vesel si creativ. Pambac ne provoaca! Voi ce spuneti? Le purtam sau le mancam?
Daca pana acum favoritele mele erau pastele tagliatelle, in ultima perioada am inceput sa fac din ce in ce mai des retete cu paste format scurt. Cred ca sunt influentata cumva de preferintele lui Cris, el intotdeauna a apreciat mai mult o farfurie de paste scurte decat una cu tagliatelle, reginette, bucatini sau orice alte paste lungi. Pentru reteta de astazi am folosit paste penne Pambac. Se comporta foarte bine la fierbere, recunosc ca am fost placut surprinsa de gustul si consistenta lor.
Penne cu sos de rosii si smantana – Ingrediente (2 persoane)
- 200 g paste penne Pambac
- 150 ml suc de rosii
- 50-60 g cuburi prosciutto cotto/bacon cuburi
- 1 catel usturoi
- 50 ml smantana pentru gatit
- 4 frunze mari busuioc proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- 50 g parmezan ras
- 1 lingurita rasa sare
Penne cu sos de rosii si smantana – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa calda si o punem la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita rasa cu sare. Fierbem pastele al dente, cu cca 2 minute mai putin decat timpul de fierbere mentionat pe ambalaj.
- Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta incapatoare si cand s-a incalzit adaugam un catel de usturoi intreg, necuratat, dar zdrobit cu lama unui cutit. Il tragem in tigaie cca 1 minut, la foc mic spre mediu, apoi il eliminam.
- Adaugam cubuletele de prosciutto cotto sau bacon si le rumenim 2 minute la foc mediu.
- Punem sosul de rosii in tigaie, adaugam cca 50 ml din apa in care fierb pastele, amestecam bine si adaugam frunzele de busuioc rupte cu mana in bucatele mici.
- Fierbem sosul cca 5 minute, la foc mic, apoi adaugam smantana si amestecam bine. Gustam sosul si daca mai este nevoie de sare, mai adaugam. Sa nu uitam ca sosul se va reduce, iar parmezanul este si el sarat, asadar adaugam sarea luand in calcul aceste lucruri.
- Fierbem sosul inca 2 -3 minute pe foc mic, apoi adaugam pastele penne Pambac scurse si parmezanul ras si amestecam pe foc mediu inca 1 minut.
- Servim pastele penne calde, daca doriti cu inca putin parmezan ras in fiecare farfurie. Sunt delicioase!
- Stati pe aproape pentru urmatoarea reteta trendy cu paste Pambac.
Pofta buna!